Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

SIA: Ο Nicola Cordone αναλαμβάνει καθήκοντα ως νέος CEO

tags :
SIA: Ο Nicola Cordone αναλαμβάνει καθήκοντα ως νέος CEO
Συνεργάζεται με την SIA από το 2000
Το διοικητικό συμβούλιο της SIA, σε συνεδρίαση του υπό τον Πρόεδρο του ομίλου κ. Giuliano Asperti, αποφάσισε την τοποθέτηση του κ. Nicola Cordone στην θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας, μετά και την επιλογή του ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου.
Ο Nicola Cordone, 52 ετών, είναι κάτοχος πτυχίου ηλεκτρολόγου μηχανικού μετ’ επαίνων (cum laude) από το Πανεπιστήμιο της Γένοβα, ενώ είναι απόφοιτος του Bocconi University Business School με μεταπτυχιακό τίτλο στην Διοίκηση επιχειρήσεων.
Συνεργάζεται με την SIA από το 2000 αναλαμβάνοντας συνεχώς αυξανόμενες ευθύνες και καθήκοντα μέχρι και την προαγωγή του το 2016 στην θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου και Αντιπροέδρου Διεθνών Επιχειρηματικών Λύσεων.
Στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με πολλές εταιρείες σε διάφορες θέσεις, όπως ως Senior Business Consultant σε AT&T-Unisource, Siemens Telecomunicazioni, Italtel και Ansaldo ενώ στην συνέχεια εργάσθηκε και στην Servizi Interbancari (πλέον Nexi).
Στον Όμιλο SIA, ο Nicola Cordone εκτελεί και χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου στην θυγατρική P4cards.
«Η τοποθέτηση του Nicola Cordone ως νέου Διευθύνοντος Συμβούλου στην SIA αποτελεί αναγνώριση της συνεισφοράς του όλα αυτά τα χρόνια στην ανάπτυξη της εταιρείας σε εγχώριες και διεθνείς αγορές.
Χαιρετίζω την απόφαση αυτή των μετόχων, η οποία θα επιτρέψει την περαιτέρω διεύρυνση της διεθνούς μας στρατηγικής, και πιστεύω ότι ο κ. Cordone, σε συνεργασία με όλους τους ανθρώπους της SIA, θα καταφέρουν να συνεχίσουν την πορεία προς την καινοτομία, που αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα της εταιρείας» ανέφερε ο Πρόεδρος της SIA κ. Giuliano Asperti.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο της SIA και όλους του μετόχους οι οποίοι επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου τοποθετώντας με στην θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας. Δεσμεύομαι να συνεχίσω την διεθνή ανάπτυξη της SIA με σκοπό την δημιουργία του κορυφαίου παρόχου ψηφιακών πληρωμών στην Ευρώπη, μέσω καινοτόμων υπηρεσιών προς τους πελάτες μας καθώς και διαφόρων άλλων ιδιαίτερων διαδικασιών όπως τις πρόσφατες περιπτώσεις των δραστηριοτήτων καρτών της Ubis-UniCredit Group- και της First Data σε επτά χώρες της κεντρικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Αυτό είναι ένα μονοπάτι το οποίο είμαι πολύ περήφανος που θα μοιραστώ με μια ομάδα που απαρτίζεται από τα πλέον έμπειρα στελέχη και επαγγελματίες του χώρου του fintech, οι οποίοι είναι σε θέση να φέρουν σημαντικά αποτελέσματα» δήλωσε ο κ. Nicola Cordone.
H SIA αποτελεί ευρωπαϊκό ηγέτη στον σχεδιασμό, την δημιουργία και την διαχείριση τεχνολογικών υποδομών και υπηρεσιών για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, κεντρικές τράπεζες, εταιρείες και δημόσιους φορείς στους τομείς των πληρωμών, των καρτών, των υπηρεσιών δικτύου και τις κεφαλαιαγορές.
Ο Όμιλος SIA παρέχει τις υπηρεσίες του σε πάνω από 50 χώρες ενώ παράλληλα διατηρεί θυγατρικές εταιρείες σε Αυστρία, Κροατία, Τσεχία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία και Ν. Αφρική.
Παραρτήματα της εταιρείας λειτουργούν επίσης στο Βέλγιο και την Ολλανδία ενώ γραφεία της υπάρχουν και σε Ηνωμένο Βασίλειο και Πολωνία.
Το 2017 η εταιρεία διαχειρίστηκε 13,1 δισεκατομμύρια εκκαθαριστικές συναλλαγές, 6,1 δισεκατομμύρια συναλλαγές με κάρτες, 3,3 δισεκατομμύρια πληρωμές, 56,2 δισεκατομμύρια χρηματοπιστωτικές συναλλαγές ενώ 784 terabytes δεδομένων μεταφέρθηκαν μέσω του δικτύου της.
Ο Όμιλος, ο οποίος σήμερα απασχολεί 3.400 εργαζόμενους, έκλεισε την χρήση του 2017 καταγράφοντας έσοδα της τάξεως των 567,2 εκατομμυρίων ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης