Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Υποτροφίες σε περισσότερα από 25 παιδιά του CTY Greece προσφέρει η Lidl Ελλάς

tags :
Υποτροφίες σε περισσότερα από 25 παιδιά του CTY Greece προσφέρει η Lidl Ελλάς
Προώθηση της υγιεινής διατροφής από τη Lidl Ελλάς
Η Lidl Ελλάς στηρίζει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά (CTY Greece) του Κολλεγίου Ανατόλια, προσφέροντας χρήματα για υποτροφίες σε περισσότερα από 25 παιδιά, καλύπτοντας το κόστος συμμετοχής τους στα θερινά προγράμματα του CTY Greece.
Επιπλέον η εταιρία ανέλαβε να στηρίξει οικονομικά το νέο μάθημα «Nutrition: Highway to Health».
Η χημεία και η τεχνολογία των τροφίμων, η συμβολή της διατροφής στην πρόληψη των ασθενειών και στην υγεία αποτελούν μερικά από τα συστατικά του νέου μαθήματος του CTY Greece που για πρώτη φορά θα διδαχθεί στο θερινό πρόγραμμα του Κέντρου με την υποστήριξη της Lidl Ελλάς.
«Ο βασικός στόχος που επιλέξαμε να στηρίξουμε οικονομικά το νέο μάθημα του CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια, ‘Nutrition: Highway to Health’, είναι να μυήσουμε τα παιδιά από μικρή ηλικία σε μια ισορροπημένη κουλτούρα διατροφής και υγείας. Συγκεκριμένα, σκοπός μας είναι τα νέα παιδιά να κατανοήσουν βαθύτερα τη διατροφική αξία και το ρόλο της υγιεινής διατροφής στην πρόληψη ασθενειών και στην καλή υγεία, να διερευνήσουν τους βασικούς κανόνες διατροφής, σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα, για τη σωστή τους ανάπτυξη, τη διατήρηση της υγείας και την πρόληψη ασθενειών και εντέλει να επιλέξουν τα κατάλληλα τρόφιμα και πρώτες ύλες για τον σχεδιασμό μιας μακροχρόνιας ισορροπημένης διατροφής», επισήμανε η Βασιλική Αδαμίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας, Εταιρικής Υπευθυνότητας και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης της Lidl Ελλάς.
Στο πλαίσιο του μαθήματος θα συζητηθούν επίσης θέματα σχετικά με τη μείωση της σπατάλης των τροφίμων, τη φιλική προς το περιβάλλον γεωργία, κτηνοτροφία και αλιεία, και την ανάπτυξη βιώσιμων συστημάτων παραγωγής τροφίμων.
 Η Lidl Ελλάς τροποποίησε πρόσφατα τα προϊόντα της ώστε να μην έχουν πρόσθετα υδρογονωμένα λιπαρά, μείωσε κατά 20% τη ζάχαρη και το αλάτι σε βασικές κατηγορίες των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας και ελάττωσε τη χρήση παρασιτοκτόνων στα νωπά οπωροκηπευτικά. Επιπλέον, επιλέγει πάντα κακάο πιστοποιημένο από 100% βιώσιμες φυτείες, διευρύνει την γκάμα με περισσότερα προϊόντα πιστοποιημένα κατά MSC και ASC και εμπλουτίζει διαρκώς τα ράφια με περισσότερα βιολογικά προϊόντα και προϊόντα gluten και lactose free.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης