Με το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης 2020 διακρίθηκαν φέτος ο Κρανιός και το Μαγιάτικο της ΝΗΡΕΥΣ στη διοργάνωση γευσιγνωσίας του διεθνώς αναγνωρισμένου οργανισμού International Taste Institute
Με το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης 2020 διακρίθηκαν φέτος ο Κρανιός και το Μαγιάτικο της ΝΗΡΕΥΣ στη διοργάνωση γευσιγνωσίας του διεθνώς αναγνωρισμένου οργανισμού International Taste Institute.
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διάκριση, καθώς ο κρανιός βραβεύεται για δεύτερη φορά, ενώ το μαγιάτικο είναι η πρώτη φορά που μετέχει σε διαγωνισμό και η πρώτη φορά που βραβεύεται.
Το μαγιάτικο είναι ένα μυώδες ψάρι, πάρα πολύ δυνατό και ταχύτατος κολυμβητής. Η διαθεσιμότητα του από την υδατοκαλλιέργεια έρχεται να καλύψει την εποχικότητα που εμφανίζει το ψάρι στην αλιεία, κάνοντας το διαθέσιμο όλο τον χρόνο.
Η παραγωγή του στην Ελλάδα αποτελεί πολύπλευρη ανοιχτή συνεργασία σε ομάδες παραγωγών και ερευνητικών φορέων, ενώ η έρευνα για την ανάπτυξη του είδους χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια.
Ο οργανισμός International Taste Institute (πρώην iTQi) είναι ηγέτης στην αξιολόγηση και πιστοποίηση ΓΕΥΣΗΣ και το "Βραβείο Ανώτερης Γεύσης" είναι η μόνη σφραγίδα ποιότητας στην γεύση.
Το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης (πρώην iTQi), που ιδρύθηκε το 2005 και εδρεύει στις Βρυξέλλες, Βέλγιο είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην αξιολόγηση και πιστοποίηση ΓΕΥΣΗΣ και το "Βραβείο Ανώτερης Γεύσης" είναι η μόνη σφραγίδα ποιότητας στην γεύση.
Η κριτική του επιτροπή αποτελείται από περισσότερους από 200 διάσημους Σεφ βραβευμένους με αστέρια Michelin και Σομελιέ από 15 ευρωπαϊκούς συλλόγους αρχιμαγείρων ή σομελιέ.
Το Taste Institute πραγματοποιεί μια αντικειμενική οργανοληπτική αξιολόγηση: η κριτική επιτροπή του ακολουθεί μια αυστηρή μεθοδολογία τυφλής δοκιμής στην οποία τα δείγματα προϊόντων ανωνυμοποιούνται για να αποφευχθεί οποιαδήποτε προκατάληψη στη βαθμολογία. Εκτός από τη βαθμολογία των διαφόρων κριτηρίων οργανοληπτικής ανάλυσης, η κριτική επιτροπή παρέχει σχόλια και τελικά προτάσεις για περαιτέρω βελτίωση του προϊόντος ή προτάσεις γευστικού ταιριάσματος με άλλα τροφίμα ή/και ποτά.
www.bankingnews.gr
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διάκριση, καθώς ο κρανιός βραβεύεται για δεύτερη φορά, ενώ το μαγιάτικο είναι η πρώτη φορά που μετέχει σε διαγωνισμό και η πρώτη φορά που βραβεύεται.
Το μαγιάτικο είναι ένα μυώδες ψάρι, πάρα πολύ δυνατό και ταχύτατος κολυμβητής. Η διαθεσιμότητα του από την υδατοκαλλιέργεια έρχεται να καλύψει την εποχικότητα που εμφανίζει το ψάρι στην αλιεία, κάνοντας το διαθέσιμο όλο τον χρόνο.
Η παραγωγή του στην Ελλάδα αποτελεί πολύπλευρη ανοιχτή συνεργασία σε ομάδες παραγωγών και ερευνητικών φορέων, ενώ η έρευνα για την ανάπτυξη του είδους χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια.
Ο οργανισμός International Taste Institute (πρώην iTQi) είναι ηγέτης στην αξιολόγηση και πιστοποίηση ΓΕΥΣΗΣ και το "Βραβείο Ανώτερης Γεύσης" είναι η μόνη σφραγίδα ποιότητας στην γεύση.
Το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης (πρώην iTQi), που ιδρύθηκε το 2005 και εδρεύει στις Βρυξέλλες, Βέλγιο είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην αξιολόγηση και πιστοποίηση ΓΕΥΣΗΣ και το "Βραβείο Ανώτερης Γεύσης" είναι η μόνη σφραγίδα ποιότητας στην γεύση.
Η κριτική του επιτροπή αποτελείται από περισσότερους από 200 διάσημους Σεφ βραβευμένους με αστέρια Michelin και Σομελιέ από 15 ευρωπαϊκούς συλλόγους αρχιμαγείρων ή σομελιέ.
Το Taste Institute πραγματοποιεί μια αντικειμενική οργανοληπτική αξιολόγηση: η κριτική επιτροπή του ακολουθεί μια αυστηρή μεθοδολογία τυφλής δοκιμής στην οποία τα δείγματα προϊόντων ανωνυμοποιούνται για να αποφευχθεί οποιαδήποτε προκατάληψη στη βαθμολογία. Εκτός από τη βαθμολογία των διαφόρων κριτηρίων οργανοληπτικής ανάλυσης, η κριτική επιτροπή παρέχει σχόλια και τελικά προτάσεις για περαιτέρω βελτίωση του προϊόντος ή προτάσεις γευστικού ταιριάσματος με άλλα τροφίμα ή/και ποτά.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών