Με ένα ακόμη βραβείο τιμήθηκε το Semeli Estate Τhea Mantinia (Θεά), αυτήν τη φορά στην Αυστραλία από το Κemenys Wine Awards.
O οίκος Kemenys Wine Dominion, που φέτος γιόρτασε την 60η επέτειό του, ξεχώρισε το Semeli Estate Thea Mantinia του 2018 και απένειμε στο συγκεκριμένο κρασί την διάκριση White Import of the Year . Το πρώτο αυτό βραβείο αναδεικνύει τη “Thea” ως το καλύτερο λευκό κρασί της χρονιάς, ανάμεσα στους εισαγόμενους λευκούς οίνους.
Yπενθυμίζεται πως στον κορυφαίο διαγωνισμό κρασιών στον κόσμο, Decanter 2017, η “Thea” είχε αποσπάσει χρυσό μετάλλιο, ενώ στον ίδιο διαγωνισμό φέτος έλαβε κορυφαία βαθμολογία 90 στα 100.
Το Semeli Estate Thea Mantinia αναδύει τη νέα προσέγγιση των δυνατοτήτων της ποικιλίας του μοσχοφίλερου, που συνδυάζει πολυπλοκότητα αρωμάτων, φρεσκάδα και γευστικό όγκο.
Προέρχεται από την καρδιά της αμπελουργικής ζώνης της Μαντινείας, την προνομιακή περιοχή του Ζευγολατιού και από έναν ενιαίο αμπελώνα ηλικίας 25 ετών, σκαρφαλωμένο στα 650 μέτρα υψόμετρο.
Κλειδί στη γεύση του, η αυστηρή οινοποίηση με ζύμωση και η παραμονή του κρασιού στη δεξαμενή για 6 μήνες, παρέα με τις «ευγενείς» οινολάσπες (fine lees), στοιχείο που του προσδίδει πλούσιο γευστικό όγκο, ένα προτέρημα που δύσκολα συναντάται σε λευκά κρασιά με την ένδειξη Μαντινεία ΠΟΠ.
Ξεχωρίζει για το ξανθό του χρώμα, τις αποχρώσεις της άμμου ενώ ξεφεύγει από τα κλασσικά αρώματα και οδηγείται σε αρώματα που θυμίζουν βότανα, ώριμα και αποξηραμένα εξωτικά φρούτα και δευτερογενώς, αρώματα με νότες πράσινων καρπών και πινελιές περγαμόντου, κίτρου και λεμονιού yuzu.
www.bankingnews.gr
Yπενθυμίζεται πως στον κορυφαίο διαγωνισμό κρασιών στον κόσμο, Decanter 2017, η “Thea” είχε αποσπάσει χρυσό μετάλλιο, ενώ στον ίδιο διαγωνισμό φέτος έλαβε κορυφαία βαθμολογία 90 στα 100.
Το Semeli Estate Thea Mantinia αναδύει τη νέα προσέγγιση των δυνατοτήτων της ποικιλίας του μοσχοφίλερου, που συνδυάζει πολυπλοκότητα αρωμάτων, φρεσκάδα και γευστικό όγκο.
Προέρχεται από την καρδιά της αμπελουργικής ζώνης της Μαντινείας, την προνομιακή περιοχή του Ζευγολατιού και από έναν ενιαίο αμπελώνα ηλικίας 25 ετών, σκαρφαλωμένο στα 650 μέτρα υψόμετρο.
Κλειδί στη γεύση του, η αυστηρή οινοποίηση με ζύμωση και η παραμονή του κρασιού στη δεξαμενή για 6 μήνες, παρέα με τις «ευγενείς» οινολάσπες (fine lees), στοιχείο που του προσδίδει πλούσιο γευστικό όγκο, ένα προτέρημα που δύσκολα συναντάται σε λευκά κρασιά με την ένδειξη Μαντινεία ΠΟΠ.
Ξεχωρίζει για το ξανθό του χρώμα, τις αποχρώσεις της άμμου ενώ ξεφεύγει από τα κλασσικά αρώματα και οδηγείται σε αρώματα που θυμίζουν βότανα, ώριμα και αποξηραμένα εξωτικά φρούτα και δευτερογενώς, αρώματα με νότες πράσινων καρπών και πινελιές περγαμόντου, κίτρου και λεμονιού yuzu.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών