Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Στα 59,9 εκατ. ευρώ τα καθαρά έσοδα της BFF Banking Group στο 9μηνο του 2020

tags :
Στα 59,9 εκατ. ευρώ τα καθαρά έσοδα της BFF Banking Group στο 9μηνο του 2020
Στα 46 εκατ. ευρώ η συνολική συνεισφορά της ελληνικής δραστηριότητας factoring στις εργασίες του Ομίλου
Αύξηση 10% σημείωσαν τα σταθερά προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα, του BFF Banking Group, μη υπολογίζοντας τις εισπράξεις τόκων καθυστερημένης αποπληρωμής, στο 9μηνο του 2020.
Ειδικότερα, διαμορφώθηκαν στα 59,9 εκατ. ευρώ, ενώ όπως  και στο πρώτο εξάμηνο του έτους, προέκυψε υστέρηση στην είσπραξη τόκων καθυστερημένης αποπληρωμής ενώ η ρευστότητα που παρείχαν οι κυβερνήσεις οδήγησε σε μειωμένους χρόνους αποπληρωμής νέων τιμολογίων, επηρεάζοντας ουσιαστικά την ανάπτυξη της δραστηριότητας.
Οι νέες εργασίες σημείωσαν αύξηση 25% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και ανήλθαν σε €3.8 δισ, με το χαρτοφυλάκιο δανεισμού πελατών να αυξάνεται κατά 3% στα € 3.7 δισ., σημειώνοντας σημαντική υπεραπόδοση σε σχέση με την αγορά. 39% εκτός Ιταλίας με το αντίστοιχο ποσοστό τον Σεπτέμβριο του 2019 να ανέρχεται σε 37%.
Τα καθαρά μη-εξυπηρετούμενα δάνεια, εξαιρουμένων των ιταλικών δήμων, σημείωσαν μείωση κατά 25% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και κάλυψη της τάξεως του 81%, ενώ τό κόστος ρίσκου ανήλθε σε 10 μ.β.
Η συνεισφορά της ελληνικής δραστηριότητας factoring χωρίς δικαίωμα αναγωγής στα έσοδα του Ομίλου ανέρχεται σε € 46 εκατ. (έναντι €34 εκατ κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο) σημειώνοντας αύξηση 35%. Το νέο υποκατάστημα του Ομίλου στην Ελλάδα είναι πλέον πλήρως λειτουργικό έχοντας λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Υψηλότερα αναβαλλόμενα έσοδα

Αύξηση κατά € 22 εκατ. (6%) του όγκου των μη-αναγνωρισμένων και εκτός προϋπολογισμού τόκων καθυστερημένης αποπληρωμής, οι οποίοι ανήλθαν σε € 423 εκατ.

Επάρκεια χρηματοδοτικών πόρων

Αύξηση της τάξεως του 15% στα € 4.1 δισ., με € 0.9 δισ. μη χρησιμοποιούμενες πιστωτικές γραμμές.

Ισχυρή κεφαλαιακή θέση με μερισματική δυνατότητα που ανέρχεται σε € 127 εκατ

Ο συνολικός κεφαλαιακός δείκτης και ο δείκτης CET1 ανήλθαν σε 16.5% και 12.0% αντίστοιχα, εξαιρούμενης της μερισματικής δυνατότητας.
Ο Όμιλος είναι έτοιμος για την αποκοπή του μερίσματος, από την 1η Ιανουαρίου 2021 και έπειτα, αμέσως μόλις λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

DEPObank: Αναμένονται οι τελικές εγκρίσεις από την Τράπεζα της Ιταλίας και την ΕΚΤ. Το κλείσιμο της συμφωνίας και η συγχώνευση αναμένονται το α΄ τρίμηνο του 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης