Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

P&G - Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: στο πλευρό δύο χιλιάδων αστέγων

tags :
P&G - Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: στο πλευρό δύο χιλιάδων αστέγων
P&G - Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: στο πλευρό δύο χιλιάδων αστέγων
Εν μέσω της πανδημίας και του lockdown, οι συνθήκες είναι δύσκολες για όλους, πόσο μάλλον για όσους είναι άστεγοι και χρειάζονται μεγαλύτερη στήριξη.
Η P&G σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό υλοποιούν ένα πρόγραμμα πολλαπλών δράσεων στήριξης 2.000 αστέγων συνανθρώπων μας, διάρκειας ενός έτους, στα μεγάλα αστικά κέντρα στη χώρα μας, και πιο συγκεκριμένα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.
P&G και Ε.Ε.Σ. ενώνουν λοιπόν τις δυνάμεις τους και από αυτό το μήνα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μία κινητή μονάδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού επανδρωμένη με εθελοντές Σαμαρείτες, νοσηλευτές και κοινωνικούς λειτουργούς, θα καλύπτει βασικές ανάγκες των αστέγων σε τρόφιμα, ρουχισμό, κουβέρτες, καθώς και θα προσφέρει ιατρική, υγειονομική και οποιαδήποτε επιπλέον βοήθεια.
"Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στηρίζει διαχρονικά την πολιτεία στην αντιμετώπιση ανθρωπιστικών και υγειονομικών κρίσεων. Στο πλαίσιο των πολυδιάστατων και πολυποίκιλων δράσεων του Ε.Ε.Σ. εντάσσεται και η στοχευμένη ανθρωποκεντρική ενεργητική προσέγγιση (streetwork) ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως οι άστεγοι. Σκοπός του προγράμματος είναι η υποστήριξη των ανθρώπων που διαβιούν σε συνθήκες αστεγίας, μέσω της προσφοράς βασικών ειδών υγειονομικής φροντίδας, της παροχής υπηρεσιών υγείας αλλά και της έγκαιρης-έγκυρης ενημέρωσής τους, που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη στην αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού. Είναι σημαντικό για εμάς σε αυτήν την προσπάθεια να έχουμε αρωγούς, όπως η P&G, ώστε να μπορούμε να επεκτείνουμε και να ενδυναμώνουμε ακόμα περισσότερο το έργο μας" σημειώνει ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr Αντώνιος Αυγερινός.
Η πρωτοβουλία είναι πολύ σημαντική για την P&G που όπως δεσμεύεται να φροντίζει με τα προϊόντα της την υγεία και υγιεινή εκείνων που τα εμπιστεύονται καθημερινά, αναλαμβάνει και την ευθύνη να στέκεται δίπλα και στους πιο ευάλωτους συνανθρώπους μας, στηρίζοντάς τους στη δική τους καθημερινότητα. Υπενθυμίζεται πως η P&G, εδώ και 60 χρόνια φροντίζει καθημερινά μέσα από γνωστά προϊόντα όπως τα Pampers, το Ariel, το Fairy και την Always, κάθε ελληνικό σπίτι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης