Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Δωρεά πέντε νέων κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο Σωτηρία από την CCC

tags :
Δωρεά πέντε νέων κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο Σωτηρία από την CCC
Η CCC συνεχίζει να στηρίζει τη διεθνή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας λόγω COVID-19 και την προστασία της υγείας
Η εταιρεία Consolidated Contractors Company (CCC), παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο των κατασκευών, συνεχίζει να στηρίζει τη διεθνή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας λόγω COVID-19 και την προστασία της υγείας.
Την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, εγκαινιάστηκε η νέα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου "Σωτηρία" η οποία κατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε εξ ολοκλήρου με δωρεά της οικογένειας Χούρι.
Οι 5 νέες κλίνες που εγκαινιάστηκαν είναι διεθνών προδιαγραφών και διαθέτουν υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό, για την υποστήριξη των βαρέως πασχόντων ασθενών. Πλέον, στην Εντατική του νοσοκομείου "Σωτηρία", νοσοκομείο αναφοράς για το COVID-19 λειτουργούν 84 κλίνες ΜΕΘ.
Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης ο οποίος επισήμανε: "Ιδιαίτερα σε συνθήκες όπως είναι οι παρούσες της πανδημίας, δωρεές, όπως των αδελφών Χούρι, είναι ζωτικής σημασίας διότι σώζουν ζωές. Ελπίζουμε η νέα αυτή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο "Σωτηρία" να παραμείνει άδεια. Σε κάθε περίπτωση διαβεβαιώνουμε όλους τους συμπολίτες μας, ότι σε αυτές τις Μονάδες παρέχεται υψηλότατης ποιότητας φροντίδα υγείας. Ο εξοπλισμός είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η τεχνολογία και όλοι οι συμπολίτες μας πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς".
Η νέα ΜΕΘ είναι εφοδιασμένη με υπερσύγχρονους αναπνευστήρες, όπου η φυσική αναπνευστική κίνηση του ασθενούς ελέγχει τον αναπνευστήρα, παρέχοντας εξατομικευμένο αερισμό που προστατεύει τόσο τον πνεύμονα όσο και το διάφραγμα.
Επίσης, οι κλίνες είναι εξοπλισμένες να προσφέρουν φυσιοθεραπεία που προωθούν την πρώιμη κινητικότητα και μειώνουν τη διάρκεια παραμονής στο νοσοκομείο. Λειτουργούν χωρίς τη χρήση χαρτιού, μέσω μεμονωμένων οθονών αφής για κάθε κλίνη και επιτρέπουν την κεντρική συλλογή όλων των δεδομένων των ασθενών σε ένα σημείο, τα οποία είναι προσβάσιμα από οπουδήποτε στο νοσοκομείο, προάγοντας έτσι τη βελτιστοποίηση της διάγνωσης.
Το συνδυασμένο αποτέλεσμα αυτών των καινοτομιών μπορεί να μειώσει σημαντικά τη διάρκεια της διαμονής, μεγιστοποιώντας την αποδοτικότητα της ΜΕΘ σε μια εποχή που το Εθνικό Σύστημα Υγείας δέχεται μεγάλες πιέσεις.
Επιπλέον, το νέο σύστημα εξαερισμού-κλιματισμού που εγκαταστάθηκε στη ΜΕΘ, λειτουργεί αυτή τη στιγμή σε αρνητική πίεση αλλά ταυτόχρονα είναι πλήρως ικανό να μεταβεί σε θετική πίεση ώστε στο μέλλον να υποστηρίζει ασθενείς όταν χρησιμοποιείται για μη μολυσματικές ασθένειες.
Η δωρεά της CCC περιελάβανε επιπροσθέτως την ανακαίνιση ενός υπάρχοντος κοντινού κτηρίου για να στεγάσει το νέο κέντρο φυσικοθεραπείας της κλινικής. Η ανακαίνιση του ιστορικού κτηρίου ήταν η προτιμώμενη βιώσιμη λύση της διοίκησης του Νοσοκομείου, καθώς απέτρεπε την προσθήκη ενός ακόμη κτίριο στο οικόπεδο, αξιοποιώντας παράλληλα την υπάρχουσα υποδομή. Συνολικά, η δωρεά εξοπλίζει το Νοσοκομείο Σωτηρία όχι μόνο για την αντιμετώπιση της υπάρχουσας κατάστασης αλλά αφήνει πίσω μια μόνιμη παρακαταθήκη για τις ανάγκες της επόμενης μέρας.
Ο δωρητής, ο κ. Tawfiq Khoury, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου CCC, ο οποίος νοσηλεύτηκε την περασμένη άνοιξη με COVID-19 στη ΜΕΘ του " Σωτηρία", έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Πρώτα απ’ όλα, θέλω να ευχαριστήσω το νοσοκομείο "Σωτηρία" και την ιατρό κα. Κουτσούκου που έσωσε τη ζωή μου. Έμεινα 2,5 μήνες στη ΜΕΘ, οι νοσοκόμες ήταν πολύ βοηθητικές αφού έκαναν τα πράγματα πιο εύκολα.
Η ιατρός κα. Κουτσούκου με επισκεπτόταν καθημερινά, δύο φορές την ημέρα, οπότε είχα κάποιον να εκφράσω τα αισθήματά μου. Ανταποκρινόταν αμέσως και πάντοτε με ενθάρρυνε".
Η δωρεά έγινε προς τιμήν των γονέων των αδερφών Χούρι, Wadad και Said Khoury, ως μια διαρκής δέσμευση υποστήριξης των τοπικών κοινωνιών.
Η CCC αναλογιζόμενη την αυξανόμενη πίεση στα συστήματα υγείας των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται, σπεύδει να καταβάλει τη δική της συνεισφορά στον κοινό αγώνα.
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα και ολόκληρος ο πλανήτης, συμβάλλει ενεργά στην ενίσχυση των δομών υγείας και την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης