Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών και Παγκόσμια Ημέρα Μετάφρασης: Η ELIT Language Services γιορτάζει τον γλωσσικό πλούτο και τη γλωσσική πολυμορφία

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών και Παγκόσμια Ημέρα Μετάφρασης: Η ELIT Language Services γιορτάζει τον γλωσσικό πλούτο και τη γλωσσική πολυμορφία
Η καθιέρωση της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών έχει ως στόχο την προώθηση και την αναγνώριση της σπουδαίας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης

Από το 2001 και με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η 26η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών.
Η καθιέρωση της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών έχει ως στόχο την προώθηση και την αναγνώριση της σπουδαίας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης, οφείλεται μεταξύ άλλων στον γλωσσικό πλούτο των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Παράλληλα, ο εορτασμός αυτής της ημέρας στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με τη σημασία των διαφορετικών γλωσσών που συνυπάρχουν στο εσωτερικό της Ένωσης και συμβάλλουν αποφασιστικά στη διαπολιτισμική αλληλεπίδραση αλλά και στην ανάδειξη των πολιτισμικών ιδιαιτεροτήτων των Ευρωπαίων πολιτών.
Η 30η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως μία ακόμη γιορτή των γλωσσών.
Είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μετάφρασης, που γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1991 από τη Διεθνή Ομοσπονδία Μεταφραστών (FIT) και αναγνωρίστηκε επίσημα από τα Ηνωμένα Έθνη το 2017.
Η ημέρα αυτή γιορτάζεται με σκοπό να προβάλλει τα αιτήματα του κλάδου και να αναδείξει τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες του επαγγέλματος σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η Διεθνής Ομοσπονδία Μεταφραστών μετρά ως μέλη της 80 οργανώσεις από 60 χώρες και εκπροσωπεί πάνω από 60.000 επαγγελματίες μεταφραστές και διερμηνείς.
Στο σύγχρονο, πλήρως παγκοσμιοποιημένο πεδίο, εντός και εκτός Ευρώπης, όπου κάθε είδους διάδραση, οικονομική συναλλαγή αλλά και επικοινωνιακή πρωτοβουλία απαιτεί την -ακόμη και ταυτόχρονη- χρήση πολλών γλωσσών σε σύντομο χρόνο, οι υπηρεσίες μετάφρασης και διερμηνείας αποδεικνύονται ιδιαίτερα πολύτιμες. Ιδιαίτερα για τους οργανισμούς που επιθυμούν να προχωρούν απρόσκοπτα τις επιχειρησιακές διαδικασίες τους χωρίς κανένα από τα ενδιαφερόμενα μέρη να μένει πίσω και «χαμένο στη μετάφραση» στη διάρκεια ενός συνεδρίου ή μιας πολυμερούς συμφωνίας, η υπερνίκηση των γλωσσικών εμποδίων είναι σημαντική.
Οι υπηρεσίες μετάφρασης και διερμηνείας αποτελούν σήμερα στην ευρωπαϊκή αγορά μια αναγκαιότητα προκειμένου να καλυφθεί η ανάγκη επικοινωνίας σε ένα τόσο πολύγλωσσο περιβάλλον.
Η ELIT Language Services, μία αμιγώς ελληνική εταιρεία γλωσσικών υπηρεσιών, υπηρεσιών συνεδρίων και διοργάνωσης πολύγλωσσων τηλεδιασκέψεων, προσφέρει υπηρεσίες μετάφρασης, διερμηνείας και εξ αποστάσεως διερμηνείας, όντας ο πιο αξιόπιστος σύμμαχος των οργανισμών και επιχειρήσεων που επιθυμούν να δραστηριοποιούνται ελεύθερα στην ευρωπαϊκή αγορά, χωρίς τυχόν γλωσσικούς περιορισμούς να στέκονται εμπόδιο στη δραστηριότητά τους.
Η ELIT Language Services αποτελεί εδώ και χρόνια το κύριο σημείο αναφοράς για τις υπηρεσίες διερμηνείας στην ελληνική αλλά και την ευρωπαϊκή αγορά στηρίζοντας σταθερά τις ελληνικές κυβερνήσεις, τον δημόσιο τομέα και την αυτοδιοίκηση, καθώς και τις ελληνικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να κάνουν δυναμικά την εμφάνισή τους στο ευρωπαϊκό προσκήνιο.
Παράλληλα, στο πεδίο των υπηρεσιών μετάφρασης, η ELIT Language Services παραμένει από τους ελάχιστους παρόχους μεταφραστικών υπηρεσιών που εφαρμόζουν θρησκευτικά τον κανόνα της μητρικής γλώσσας.
Αυτό σημαίνει πως οι αναγνώστες των μεταφρασμένων προϊόντων έχουν τη μοναδική αίσθηση ότι το μετάφρασμα στα χέρια τους έχει γραφτεί εξ’ αρχής στη γλώσσα-στόχο και βεβαίως από κάποιον ειδικό στον εκάστοτε τομέα.
Ο Χάρης Γκίνος, ιδρυτής της ELIT Language Services, με διεθνή πείρα 35 ετών στη διερμηνεία συνεδρίων και τις γλωσσικές υπηρεσίες, σχολιάζει σχετικά με τους δυο πολύ σημαντικούς αυτούς εορτασμούς της γλώσσας, την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών και την Παγκόσμια Ημέρα Μετάφρασης:
«Οι συγκεκριμένες ημέρες αποτελούν αφορμή όχι μόνο να αναγνωρίσουμε και να γιορτάσουμε τον γλωσσικό πλούτο εν γένει, αλλά και να συνειδητοποιήσουμε πως καμία γλώσσα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εμπόδιο στην επικοινωνία ανθρώπων με διαφορετικές καταβολές και κουλτούρα.
Η κάθε γλώσσα έχει την δική της ομορφιά και ιδιαιτερότητα και συμβάλλει αποφασιστικά στη διαμόρφωση του διαπολιτισμικού ψηφιδωτού που υφίσταται σήμερα.
Στόχος μας στην ELIT Language Services είναι να προσφέρουμε γλωσσικές υπηρεσίες στο υψηλότερο επίπεδο, που θα μας κάνουν αξιόπιστους συμμάχους όλων εκείνων των οργανισμών και επιχειρήσεων που θέλουν να είναι στο επίκεντρο της παγκόσμιας αγοράς, έχοντας στη διάθεσή τους όλα τα μέσα για να επικοινωνήσουν την ταυτότητα, την αποστολή και τις υπηρεσίες τους σε κάθε πολίτη του κόσμου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης