Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

H NN Hellas και το Alba Graduate Business School συνεργάζονται για την ενδυνάμωση των Οικογενειακών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα

H NN Hellas και το Alba Graduate Business School συνεργάζονται για την ενδυνάμωση των Οικογενειακών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα
Σκοπός του  προγράμματος “Fambiz Toolkit” είναι να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στην καθημερινότητα των οικογενειακών επιχειρήσεων στη χώρα μας, οι οποίες αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» της ελληνικής οικονομίας, ενώ ειδικότερα στην επαρχία είναι σημαντικό στήριγμα των τοπικών οικονομίων

Στο πλαίσιο της σταθερής της δέσμευσης να προσθέτει αξία τόσο στους ασφαλισμένους της όσο και στην κοινωνία, η ΝΝ Hellas ξεκινά μια νέα συνεργασία με το Alba Graduate Business School, The American College of Greece με στόχο την υποστήριξη και ενδυνάμωση των οικογενειακών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.
Σκοπός του  προγράμματος “Fambiz Toolkit” είναι να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στην καθημερινότητα των οικογενειακών επιχειρήσεων στη χώρα μας, οι οποίες αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» της ελληνικής οικονομίας, ενώ ειδικότερα στην επαρχία είναι σημαντικό στήριγμα των τοπικών οικονομίων. Ειδικότερα, σύμφωνα με το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, οι οικογενειακές επιχειρήσεις αποτελούν περίπου το 80% του συνόλου των επιχειρήσεων στη χώρα.  
Βασικό όχημα του “FamBiz Toolkit” είναι η διαδικτυακή πλατφόρμα (https://fambiz.alba.acg.edu/fambiztoolkit), η οποία περιλαμβάνει πλούσιο ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό προσανατολισμένο στις ανάγκες των οικογενειακών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, το οποίο θα εμπλουτίζεται σταθερά. Μια πολύτιμη βιβλιοθήκη, με άρθρα και έρευνες γύρω από ζητήματα που απασχολούν τους ιδιοκτήτες των οικογενειακών επιχειρήσεων σήμερα, όπως η διαδοχή, η βιωσιμότητα, η διαγενεακή ανάπτυξη ή θέματα διοίκησης που διαφοροποιούν τις οικογενειακές επιχειρήσεις. Το υλικό της πλατφόρμας επιμελείται η ομάδα του κέντρου επιχειρηματικότητας AHEAD του ALBA Graduate Business School. 
ΝΝ Hellas και Alba, μέσω του νέου αυτού προγράμματος, στοχεύουν να ενδυναμώσουν τα μέλη των οικογενειακών επιχειρήσεων στη διοίκηση και εξέλιξη της επιχείρησής τους, ενώ εστιάζει κυρίως στις νεότερες γενιές που αναλαμβάνουν τον δύσκολο ρόλο να συνεχίσουν το έργο των προκατόχων τους. Ενδεικτικό της δυσκολίας που ενέχει η διαδικασία της διαδοχής είναι πως μόνο το 30% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, καταφέρνει να περάσει στη δεύτερη γενιά, ενώ μόλις το 15% στην τρίτη. 
Για την πρωτοβουλία αυτή, η Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνουσα Σύμβουλος NN Hellas, κα Φιλίππα Μιχάλη, δήλωσε: «Στην NN Hellas θέλουμε να προσθέτουμε αξία με ό,τι κάνουμε. Τόσο με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, όσο και με τις κοινωνικές μας δράσεις. Οραματιζόμαστε έναν κόσμο, όπου οι άνθρωποι θα ευημερούν για πολλές γενιές ακόμη και συχνά συνεργαζόμαστε με άλλους Οργανισμούς για να το πετύχουμε. Η συνεργασία μας με το Alba Graduate Business School κινείται στην κατεύθυνση αυτή, θέλοντας να ενισχύσουμε τις οικογενειακές επιχειρήσεις στη χώρα μας, ώστε να συνεχίσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα που συμβάλλει, με σημαντικό ποσοστό του ΑΕΠ και με θέσεις εργασίας, στην εθνική αλλά και στις τοπικές οικονομίες.»
Από την πλευρά του ο Καθ. Κώστας Αξαρλόγλου, Πρύτανης Alba Graduate Business School ανέφερε: «Υπηρετώντας την αποστολή μας στο Alba, για την υποστήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας, το πρόγραμμα Fambiz Toolkit είναι μια πρωτοβουλία για τις οικογενειακές επιχειρήσεις που αποτελούν βασικό πυλώνα της οικονομίας μας. Αρωγός στην πρωτοβουλία μας η NN Hellas, με τη συνεργασία της οποίας το Fambiz Toolkit γίνεται πραγματικότητα και με την κοινή προσδοκία να γίνει καταλύτης ανάπτυξης των οικογενειακών επιχειρήσεων και δημιουργίας αξίας για την κοινωνία μας και τους ανθρώπους μας.»
Η ΝΝ Hellas σχεδιάζει και υλοποιεί ενέργειες που ανταποκρίνονται στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της κοινωνίας, πάντα με γνώμονα τις αξίες της «Νοιαζόμαστε, Είμαστε Ξεκάθαροι, Δεσμευόμαστε». Έτσι, το πρόγραμμα “Fambiz Toolkit” προστίθεται στις κοινωνικές δράσεις της εταιρίας, ενισχύοντας την προσπάθεια της να συμβάλλει σταθερά στη δημιουργία ενός κόσμου με οικονομική ευημερία για όλους. 

Κάντε εγγραφή στο newsletter του “Fambiz Toolkit” εδώ  >> https://fambiz.alba.acg.edu/fambiztoolkit και μείνετε συντονισμένοι με όλες τις σύγχρονες πρακτικές για την ανάπτυξη της οικογενειακής σας επιχείρησης. 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης