Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Στο κορυφαίο Αμερικανικό Συνέδριο Πυρηνικής Ιατρικής η ελληνική εταιρεία που πρωτοπορεί στη μάχη κατά του καρκίνου

Στο κορυφαίο Αμερικανικό Συνέδριο Πυρηνικής Ιατρικής η ελληνική εταιρεία που πρωτοπορεί στη μάχη κατά του καρκίνου
H εταιρεία και φέτος θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Πυρηνικής Ιατρικής (European Association of Nuclear Medicine / EANM) που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 23 Οκτωβρίου στο Αμβούργο της Γερμανίας
Στο Αμερικανικό Συνέδριο Πυρηνικής Ιατρικής και Μοριακής Απεικόνισης (SNMMI 2024) που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο (8-11/6/2024) στο Τορόντο του Καναδά, συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος η ελληνική εταιρεία παραγωγής ραδιοφαρμάκων ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ, ως αποτέλεσμα των εμβληματικών στρατηγικών συνεργασιών που έχει αναπτύξει με πολυεθνικές εταιρείες - κολοσσούς οι οποίες δραστηριοποιούνται στον ίδιο χώρο.

Σταθερή άνοδος και πρωτοπορία

Η εταιρεία που έχει διαγράψει μία σταθερά ανοδική πορεία στα 32 χρόνια λειτουργίας της, πρωτοπορεί στους τομείς της Πυρηνικής Ιατρικής, της Ογκολογίας και της Νευρολογίας, καλύπτοντας με επάρκεια τις ανάγκες σε ραδιοφάρμακα στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στα Βαλκάνια.
Με δύο υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής υψηλής τεχνολογίας ραδιοφαρμάκων, στο Λαύριο (2003) και τη Χαλκιδική (2019), η ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ προμηθεύει με τα προϊόντα της 21 νοσοκομεία της χώρας μας, διαγνωστικά και ακτινοθεραπευτικά κέντρα, ενώ μέσα από αυτά έχουν ωφεληθεί περισσότεροι από 200.000 ασθενείς.
Ήδη από το 2003, η εταιρεία εγκατέστησε το πρώτο κυκλοτρόνιο για την παραγωγή βραχύβιων ραδιοϊσοτόπων και ραδιοφαρμάκων, ενώ από το 2004 ξεκίνησε την παραγωγή ραδιοφαρμάκων για εξετάσεις PET/CT, τα οποία αποτέλεσαν σημείο αναφοράς από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

Τι σηματοδοτεί η συμμετοχή στο αμερικανικό Συνέδριο

Η παρουσία της ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ στο φετινό Συνέδριο Πυρηνικής Ιατρικής και Μοριακής Απεικόνισης -που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Αμερική- με τη συμμετοχή εκατοντάδων κορυφαίων εταιρειών από όλο τον κόσμο σηματοδοτεί τα τεράστια βήματα που έχει κάνει η ελληνική εταιρεία, τα τελευταία χρόνια, στον τομέα των ραδιοφαρμάκων τόσο μέσα από τις διεθνείς συνεργασίες τις οποίες έχει συνάψει με ορισμένους από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους στον τομέα των ραδιοφαρμάκων -Novartis, LMI, ABX- όσο και μέσα από τα σημαντικά προϊόντα που παράγει και διαθέτει στην αγορά για τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου.
Το Συνέδριο Society of Nuclear Medicine & Molecular Imaging αποτελεί το κορυφαίο ετήσιο εκπαιδευτικό, επιστημονικό και ερευνητικό γεγονός στην πυρηνική ιατρική και τη μοριακή απεικόνιση και σε αυτό συμμετέχουν επιστήμονες, ακτινολόγοι, καρδιολόγοι, επαγγελματίες εργαστηρίων και τεχνολόγοι από τα μεγαλύτερα ιατρικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα του κόσμου.
«Η συμμετοχή μας σε ένα Συνέδριο αυτού του βεληνεκούς, ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες του κόσμου αποδεικνύει τη σταθερή πρόοδο που σημειώνει η ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ στη νέα εποχή για τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου.
Σκοπός της παρουσίας μας, ήταν να έρθουμε σε άμεση επαφή με όλους όσοι πρωτοπορούν στον τομέα μας, ώστε κάθε μέρα να μπορούμε να γινόμαστε καλύτεροι. Δέσμευσή μας, άλλωστε, είναι ότι θα συνεχίσουμε μέσα από την έρευνά μας να αναπτύσσουμε νέα φαρμακευτικά προϊόντα που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της υγείας των ασθενών», τονίζει ο Άγγελος Παγώνης, Ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, ο οποίος συμμετείχε στο SNMMI.

Συναντήσεις με κορυφαίους Συνέδρους

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, τα στελέχη της ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Novartis, καθώς η ελληνική εταιρεία αποτελεί τον τοπικό αντιπρόσωπο των RLT προϊόντων της ελβετικής πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται δύο πολύ σημαντικές θεραπείες για τον καρκίνο του προστάτη και τους νευροενδοκρινείς όγκους.
Στο ίδιο πλαίσιο, οι εκπρόσωποι της ελληνικής εταιρείας πραγματοποίησαν επαφές με τα στελέχη της Life Molecular Imaging (LMI) με την οποία έχουν συνάψει στρατηγική συνεργασία για την παραγωγή και διανομή διαγνωστικών ραδιοφαρμάκων που αφορούν στη νόσο Alzheimer, καθώς και με τα στελέχη της Advanced Biochemical Compounds (ABX) με την οποία η ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ συνεργάζεται για την παραγωγή νέων καινοτόμων ογκολογικών διαγνωστικών ραδιοφαρμάκων.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία και φέτος θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Πυρηνικής Ιατρικής (European Association of Nuclear Medicine / EANM) που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 23 Οκτωβρίου στο Αμβούργο της Γερμανίας.
BIOKOSMOS_SA.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης