Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Ο Θάνος Κουλουτμπάνης υποψήφιος για τη διοίκηση του ΕΕΘ στις εκλογές του Νοεμβρίου

Ο Θάνος Κουλουτμπάνης υποψήφιος για τη διοίκηση του ΕΕΘ στις εκλογές του Νοεμβρίου
Ο νέος στόχος του ΕΕΘ δεν είναι άλλος από την πρόκληση της εξέλιξης και ενδυνάμωσης του κάθε μέλους-επαγγελματία

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), ως επικεφαλής του συνδυασμού «Ισχυροί Επαγγελματίες», ανακοίνωσε ο κ. Θάνος Κουλουτμπάνης, νυν Γ’ Αντιπρόεδρος του φορέα, παρουσιάζοντας τις βασικές θέσεις του συνδυασμού και ανακοινώνοντας, παράλληλα, τα πρώτα 116 ονόματα του ψηφοδελτίου του.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η επιλογή του ονόματος του συνδυασμού –«Ισχυροί Επαγγελματίες»-  αντικατοπτρίζει την αντίληψη και τη στόχευση του συνδυασμού και του επικεφαλής του: τη μετατόπιση του κέντρου βάρους από τον Θεσμό στον Επαγγελματία, δίνοντας την έμφαση στην ισχυροποίηση των ίδιων των επαγγελματιών.
Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Κουλουτμπάνης χωρίς να παραλείπει να αποδώσει τα εύσημα στον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Ζορπίδη για την αξιοσημείωτη ενδυνάμωση του θεσμού κατά την περίοδο της ηγεσίας του, εστιάζει στον νέο στόχο του ΕΕΘ, τον οποίο θέτει ως άξονα της υποψηφιότητάς του, και ο οποίος δεν είναι άλλος από την πρόκληση της εξέλιξης και ενδυνάμωσης του κάθε μέλους-επαγγελματία.
Τη στόχευσή του αυτή αντανακλούν, εξάλλου, οι βασικές θέσεις του συνδυασμού, έτσι όπως αυτές διατυπώνονται στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του:

  • Ίδρυση Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Επαγγελματιών (ΤΕΑΕ), προαιρετικού χαρακτήρα, με σκοπό την παροχή συμπληρωματικής επαγγελματικής ασφαλιστικής προστασίας και ενίσχυση της σύνταξης.
  • Ίδρυση Ταμείου Μικροπιστώσεων, για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών των μελών μας.
  • Επανασύσταση της Αναπτυξιακής Επιχείρησης του ΕΕΘ, ως απαραίτητου και κρίσιμου εργαλείου για τη διεκδίκηση χρηματοδοτικών κονδυλίων, ευρωπαϊκών και ελληνικών, για τη στήριξη των μικρομεσαίων παραγωγικών επιχειρήσεων και τον εκσυγχρονισμό τους μέσω προγραμμάτων ανταγωνιστικότητας, εξωστρέφειας, κατάρτισης και εξειδίκευσης ανθρώπινου δυναμικού.
  • Δημιουργία Δομής Στήριξης Επιχειρήσεων (ΔΣΕ), με στόχο την παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης & υποστήριξης για θέματα :
  • Ασφαλιστικά
  • Φορολογικά
  • Νομικά
  • Επιδοτήσεων
  • Επενδύσεων
  • Εκπαιδευτικά
  • Καινοτομίας
  • Δημιουργία Θερμοκοιτίδας Επιχειρηματικότητας,   εξοπλισμένη   για   τη   φιλοξενία νεοσύστατων επιχειρήσεων και κατάλληλα στελεχωμένη για την παροχή υπηρεσιών mentoring – συμβουλευτικής.

Ο κ. Κουλουτμπάνης, εκλεγμένος για πρώτη φορά μέλος της διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης το 2011 και Γ’ Αντιπρόεδρός του από το 2017, έχει μεγάλη εμπειρία και βαθιά γνώση της αγοράς της Θεσσαλονίκης και των αναγκών της, δεδομένου ότι αποτελεί ένα από τα πιο δραστήρια μέλη της, με συνεχή παρουσία στο επιχειρηματικό πεδίο από το 2006 αλλά και συμμετοχή σε διοικήσεις επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων.
Η επιχειρηματική του δραστηριότητα ξεκίνησε με την ίδρυση της εταιρείας παροχής υπηρεσιών Συμβούλων και Πληροφορικής «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΠΕ» - Com&Com, η οποία είναι μέλος του ΕΕΘ και του Συνδέσμου Εταιρειών Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος. Από το 2014, συμμετέχει στην εταιρεία ΛΥΣΕΙΣ ΕΥΦΥΩΝ ΠΟΛΕΩΝ Α.Ε. (Smart Cities Solutions S.A.), ενώ από το 2017, στην εταιρεία NovelTech. Από τον Νοέμβριο του 2022, είναι Πρόεδρος και CEO της εταιρείας INFOTRUST, επίσης μέλος του ΕΕΘ.
Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και διευθυντικό στέλεχος των Κατασκηνώσεων ΧΑΝΘ επί μία δεκαετία (1993-2003). Από το 2020 έως το 2022, διατέλεσε Προέδρος του Συνδέσμου Συμβούλων Ελλάδος (ΣΥΣΕΠ). Επιπλέον, την περίοδο 2011-2014, διατέλεσε Β’ Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Ιμβριακής Ένωσης, στο πλαίσιο της έντονης δραστηριότητάς του στο ζήτημα των δικαιωμάτων της των Ιμβρίων, λόγω της ιμβριακής καταγωγής του την οποία τιμά ιδιαίτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης