Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Έναρξη Κατασκευής του Έργου Ενιπέας από την Ameresco Sunel Energy

Έναρξη Κατασκευής του Έργου Ενιπέας από την Ameresco Sunel Energy
Η Ameresco Sunel Energy Α.Ε. είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της Ameresco, Inc. (NYSE: AMRC), κορυφαίου παρόχου ολοκληρωμένων υπηρεσιών καθαρής τεχνολογίας με εξειδίκευση στην ενεργειακή απόδοση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και του Sunel Group, διεθνούς εργολάβου στον τομέα της μηχανικής, προμήθειας και κατασκευής φωτοβολταϊκών έργων (Engineering, Procurement and Construction – EPC)

Η Ameresco Sunel Energy Α.Ε. ανακοίνωσε ότι ανέλαβε την κατασκευή του ηλιακού έργου Ενιπέας της Lightsource bp στην Ελλάδα, ισχύος 560MWp. Αυτό το εμβληματικό έργο αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της Ελλάδας για βιώσιμη ενέργεια και ανθεκτική οικονομία. 
Η Ameresco Sunel Energy Α.Ε. είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της Ameresco, Inc. (NYSE: AMRC), κορυφαίου παρόχου ολοκληρωμένων υπηρεσιών καθαρής τεχνολογίας με εξειδίκευση στην ενεργειακή απόδοση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και του Sunel Group, διεθνούς εργολάβου στον τομέα της μηχανικής, προμήθειας και κατασκευής φωτοβολταϊκών έργων (Engineering, Procurement and Construction – EPC). 
Η Lightsource bp, κορυφαία εταιρεία στην ανάπτυξη και διαχείριση έργων ηλιακής ενέργειας, ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2010 και έκτοτε έχει αναπτύξει ηλιακά έργα συνολικής ισχύος άνω των 9,5 GW σε 19 αγορές παγκοσμίως.
Το έργο Ενιπέας, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ταμείου "NextGenerationEU", βρίσκεται στις περιοχές της Λάρισας και της Φθιώτιδας και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 18 έως 24 μηνών. Το έργο περιλαμβάνει δύο συμπλέγματα: τη Σκοπιά, ένα νότιο σύμπλεγμα, ισχύος 400MWp, και την Καλλιθέα, ένα βόρειο σύμπλεγμα, ισχύος 160MWp, όπου θα εγκατασταθούν σχεδόν 970.000 μονάδες φωτοβολταϊκών πάνελ. Με την ολοκλήρωσή του, το έργο αναμένεται να παράγει 0,90 TWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, τροφοδοτώντας 225.000 νοικοκυριά και αποφεύγοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 379 χιλιοτόνους ετησίως. 
«Το έργο Ενιπέας, ισχύος 560MWp, συμβάλλει ουσιαστικά στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος για την Ελλάδα, καθώς θα παρέχει προσιτή, ασφαλή και καθαρότερη ενέργεια, υποστηρίζοντας τους στόχους της χώρας για απαλλαγή από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και ενεργειακή ανεξαρτησία. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συνεργαζόμαστε με την Ameresco Sunel Energy Α.Ε. για τον Ενιπέα, ένα από τα μεγαλύτερα έργα καθαρής ενέργειας του είδους του στην Ευρώπη», δήλωσε η Ναταλία Παρασκευοπούλου, επικεφαλής της Lightsource bp στην Ελλάδα. «Επιπλέον, το έργο του Ενιπέα θα συμβάλει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας καθώς η παρουσία εργαζομένων και εργολάβων θα αυξήσει τη ζήτηση για στέγαση, διατροφή και άλλες τοπικές υπηρεσίες, δημιουργώντας πρόσθετο εισόδημα για τις τοπικές επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες.»
Ως πάροχος υπηρεσιών EPC και λειτουργίας και συντήρησης (Operations and Maintenance - O&M), η Ameresco Sunel Energy Α.Ε. είναι αφοσιωμένη στη διασφάλιση της επιτυχίας του έργου αξιοποιώντας βιώσιμες πρακτικές. Η Ameresco Sunel Energy Α.Ε. δεσμεύεται για την υποστήριξη των τοπικών κοινοτήτων μέσω αυτού του έργου, έχοντας ήδη προσλάβει αρκετούς τοπικούς εργολάβους και παρόχους υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου ενός τοπικού πολιτικού μηχανικού, ενός υπεύθυνου για τις επαφές με την τοπική κοινότητα, φρουρών ασφαλείας, υπεργολάβων για περιβαλλοντικά ζητήματα, υπηρεσίες ύδρευσης, αδρανών υλικών και προμηθειών σκυροδέματος, καθώς και έναν καθαριστή. 
Η Ameresco Sunel Energy Α.Ε. έχει νοικιάσει αρκετά καταλύματα στο χωριό Σκοπιά για το προσωπικό του έργου ενώ έχει διαθέσει και δύο τρακτέρ στις κοινότητες Σκοπίων και Καλλιθέας. Η ομάδα σχεδιάζει να ενισχύσει περαιτέρω την τοπική απασχόληση προσλαμβάνοντας επιπλέον εργαζομένους, υπαλλήλους  ασφαλείας και υπεργολάβους για διάφορες εργασίες που σχετίζονται με τις κατασκευές και τις υποδομές του έργου. 
«Οι προσπάθειές μας ευθυγραμμίζονται με τη δέσμευση της Lightsource bp να παρέχει καθαρή και ασφαλή ενέργεια, αξιοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερο τις τοπικές δυναμικές», δήλωσε ο Γιώργος Σακελλάρης, Διευθύνων Σύμβουλος της Ameresco. «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συνεργαζόμαστε με την ομάδα της Lightsource bp για την υποστήριξη των στόχων της χώρας για απαλλαγή από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και ενεργειακή ανεξαρτησία, καθώς και της τοπικής οικονομίας». 
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμμετέχουμε στο φωτοβολταϊκό έργο Enipeas Solar. Αυτή η συνεργασία με την Ameresco και τη Lightsource bp υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας να επιταχύνουμε τη μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ελλάδα», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Ζυγούρας, Διευθύνων Σύμβουλος του Sunel Group. «Η ομάδα μας δεσμεύεται για την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών EPC που θα έχουν αντίκτυπο διαρκείας στην τοπική κοινότητα και το περιβάλλον».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης