Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Olympia Forum V: Στο επίκεντρο η Περιφέρεια

Olympia Forum V: Στο επίκεντρο η Περιφέρεια
Στόχος του φετινού συνεδρίου είναι η διερεύνηση των βασικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι πόλεις και οι περιφέρειες, καθώς και η ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων
Η ανταλλαγή καλών πρακτικών, ιδεών και εργαλείων για την βιώσιμη ανάπτυξη περιφερειών, πόλεων και μεγάλων αστικών κέντρων είναι ο κεντρικός άξονας του φετινού OLYMPIA FORUM V που θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου 2024 στην Αρχαία Ολυμπία. Στόχος του συνεδρίου είναι να δημιουργήσει ένα γόνιμο περιβάλλον διαλόγου και να ενθαρρύνει τη δημιουργική σκέψη για την ανάπτυξη πιο ανθεκτικών περιφερειών.
Στόχος του φετινού συνεδρίου είναι η διερεύνηση των βασικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι πόλεις και οι περιφέρειες, καθώς και η ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων. Το τριήμερο αυτό το event θα πραγματοποιηθεί σε δύο διαφορετικούς χώρους και θα περιλαμβάνει πολλές συνεδρίες και δράσεις, με στόχο την ενίσχυση της περιφερειακής πολιτικής, σε συμφωνία με τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών για τις πόλεις και τις κοινότητες.
Ως χώροι διεξαγωγής έχουν οριστεί το Amalia Hotel και το Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας. Στο πλαίσιο του OLYMPIA FORUM V, θα πραγματοποιηθεί παράλληλα το 1ο Διεθνές Συνέδριο με τίτλο "Urban Sustainability - Historic Cities", μια συνεργασία του Olympia Forum, του Τμήματος Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, του Ινστιτούτου Σύρου και του Open-Air Cities. Το συνέδριο αυτό θα εστιάσει στις μοναδικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ιστορικές πόλεις και θα αναζητήσει λύσεις για την αειφόρο ανάπτυξή τους.
Το Olympia Forum V ενώνει τις δυνάμεις του με το Δήμο Αθηναίων, το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεματικών ενοτήτων που εξετάζει τις μεγαλύτερες προκλήσεις των σύγχρονων πόλεων και περιφερειών. Οι βασικές θεματικές ενότητες είναι οι εξής:
Ημέρα 1 - «Αειφορία - Τουρισμός - Καινοτομία - Συνέργειες»
Ημέρα 2 - «Επενδύσεις - Υποδομές - Ενέργεια - Olympia Land - Δημογραφικό »
Ημέρα 3 - «Γεωργία - Διαχείριση υδάτων & απορριμμάτων - Τεχνολογία - Επιχειρείν»
Στο φετινό συνέδριο θα συμμετάσχουν εξέχουσες προσωπικότητες, όπως ο υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος, η ευρωβουλευτής Έλενα Κουντουρά και η πρέσβης της Ολλανδίας στην Ελλάδα Susanna Terstal.
Το «παρών» θα δώσουν ο πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου Γιάννης Ανδρουλάκης, καθώς και πολλοί άλλοι διακεκριμένοι ομιλητές από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όπως ο πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων, Χάρης Λαμπρόπουλος, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κόλλιας καθώς και οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Ευάγγελος Ξυγκώρος, και του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Παναγιώτης Λουζιώτης.
Όλοι οι επιβεβαιωμένοι ομιλητές, το πρόγραμμα του Φόρουμ και περισσότερες πληροφορίες στο https://olympiaforum.gr/

18 μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2024
Αρχαία Ολυμπία

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης