Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Αν η ευρωπαϊκή κρίση δεν σταματήσει, κινδυνεύει η παγκόσμια ανάκαμψη

ΔΝΤ: Αν η ευρωπαϊκή κρίση δεν σταματήσει, κινδυνεύει η παγκόσμια ανάκαμψη
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν δρόμο ακόμη για να «διαλύσουν» τις αμφιβολίες των επενδυτών σχετικά με την πορεία της κρίσης χρέους, δήλωσε ο υπεύθυνος ανάλυσης της Ασίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Naoyuki Shinohara, επισημαίνοντας ότι οι κίνδυνοι που υπάρχουν στην παγκόσμια οικονομία από τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη είναι μεγάλοι.
Κάθε επέκταση της κρίσης της ΕΕ σκιάζει τις εκτιμήσεις για την πορεία της παγκόσμιας ανάκαμψης, παρόλο που προς στιγμής έχει υπάρξει κάποια αποκλιμάκωση των ανησυχιών. Παρόλο όμως που οι Ευρωπαίοι έχουν δείξει τις τελευταίες ημέρες ότι είναι αποφασισμένοι για ρηξικέλευθες αποφάσεις αποκλιμακώνοντας ελαφρά το κόστος δανεισμού των αδύναμων χωρών μελών, αυτό παραμένει ακόμη σε πολύ υψηλά επίπεδα. Παράλληλα, ούτε και τα πακέτα διάσωσης της Ελλάδας και της Ιρλανδίας κατάφεραν να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών, σημάδι που δεν είναι θετικό για την πορεία της ευρωπαϊκής κρίσης.
Είναι σημαντικό η Ευρώπη, όχι μόνο να μειώσει τα ελλείμματα της, αλλά και να προωθήσει άμεσα δομικές μεταρρυθμίσεις, επιστρέφοντας το γρηγορότερο στην ανάπτυξη και μειώνοντας την ανεργία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης