Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναμένονται οι ανάδοχοι του ομολόγου του Ευρωπαϊκού Ταμείου Διάσωσης

Αναμένονται οι ανάδοχοι του ομολόγου του Ευρωπαϊκού Ταμείου Διάσωσης
Αυτήν την εβδομάδα αναμένονται οι ανάδοχες τράπεζες που θα αναλάβουν την έκδοση ομολόγου για το ταμείο διάσωσης, το οποίο στοχεύει στην αποκλιμάκωση των ανησυχιών για την πορεία της κρίσης χρέους στη Ζώνη.
Ο χρόνος που διενεργείται η έκδοση είναι ιδιαίτερα κρίσιμος την ώρα που οι Υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συναντούνται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες ώστε να θέσουν τις βάσεις του κειμένου επί του οποίου θα συζητήσουν οι αρχηγοί κρατών στις 4 Φεβρουαρίου στη Σύνοδο Κορυφής.
Κεντρικός στόχος παραμένει η κάλυψη του πακέτου στήριξης της ιρλανδικής οικονομίας, ενώ πολλοί τραπεζίτες εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι η ζήτηση είναι μεγάλη. Μάλιστα, αναφέρουν ότι σπανίως βλέπουν τέτοια ζήτηση από μεγάλα fund και οργανισμούς για άλλες εκδόσεις.
Η έκδοση ανοίγει το δρόμο για νέες μορφές και εργαλεία που μπορεί να προστεθούν στο οπλοστάσιο της ηγεσίας της ευρωζώνης, ώστε να αντιμετωπιστούν δομικά προβλήματα που προκάλεσαν την κρίση. Μάλιστα, ορισμένοι αναλυτές θεωρούν αυτή η δημοπρασία ότι μπορεί να ανοίξει το δρόμο για μία μεγαλύτερη και στενότερη οικονομική και νομισματική ένωση.
Ήδη από την περασμένη εβδομάδα, ο Jim O’Neill, επικεφαλής της Goldman Sachs Asset Management, είχε αναφέρει ότι αν και είναι ιδιαίτερα περίπλοκο ζήτημα, όλα τα εργαλεία που οδηγούν σε στενότερη νομισματική ένωση μπορεί να βοηθήσουν στην επίλυση της κρίσης στην ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης