Τελευταία Νέα
Διεθνή

Marcuard: Σημάδια ομαλοποίησης στην αμερικανική οικονομία και στη Wall

Marcuard: Σημάδια ομαλοποίησης στην αμερικανική οικονομία και στη Wall
Αν και μετά από δύο μήνες ανόδου, οι δείκτες στην αμερικανική αγορά είναι περισσότεροι εκτεθειμένοι σε μία διόρθωση, η GaveKal Research, επενδυτικός βραχίονας της γαλλικής Marcuard Heritage, θεωρεί ότι οι δείκτες, όπως και η οικονομία των ΗΠΑ οδεύει περισσότερο στην ομαλοποίηση και λιγότερο στη διόρθωση.
Σύμφωνα με το ημερήσιο επενδυτικό δελτίο, η ενίσχυση των επιχειρηματικών αποθεμάτων είναι πολύ σημαντικός δείκτης για την πορεία της αμερικανικής ανάκαμψης, καθώς επιδρά σημαντικά στη διαμόρφωση του ΑΕΠ της χώρας. Σήμερα η επίπτωση των αποθεμάτων στην ανάπτυξη είναι η μεγαλύτερη έως τώρα, στο 50% έναντι 25% το 1983-84. Και στην προκειμένη περίπτωση έχουμε μία αύξηση 17% στα αποθέματα μεταποίησης, σε σχέση με πέρσι, ενώ το Δεκέμβριο η άνοδος ήταν της τάξεως του 3%.
Τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να διαφαίνεται μια επιβράδυνση των εισαγωγών αγαθών. Ενώ αυτό έχει σχέση και με την αντίδραση στο ασθενέστερο δολάριο, οδηγεί εύκολα στο συμπέρασμα ότι έχουμε περάσει το στάδιο της ανάκαμψης, τα αποθέματα έχουν αρχίσει να συσσωρεύονται σε αποθήκες, και έχουν τεθεί οι βάσης της υποστήριξης των νέων παραγγελιών και της ζήτησης των καταναλωτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης