Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επενδύστε σε μετοχές, συστήνει η Goldman Sachs

tags :
Επενδύστε σε μετοχές, συστήνει η Goldman Sachs
Διψήφια ποσοστά ανόδου θα καταγράψουν το 2011 οι μετοχές, καθώς τα κέρδη θα αναρριχηθούν σε επίπεδα ρεκόρ, εκτιμά, στην τελευταία έκθεσή της, η Goldman Sachs, συστήνοντας στους επενδυτές να εμπιστευτούν τις μετοχές και να τις προτιμήσουν.
Η αμερικανική οικονομία κερδίζει συνεχώς momentum, γεγονός το οποίο αναμένεται να αντισταθμίσει τα αυξημένα επιτόκια στις αναδυόμενες αγορές και την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, σχολιάζουν οι David Kostin και Peter Oppenheimer, στρατηγικοί αναλυτές του οίκου.
«Οι τάσεις εμφανίζονται ανοδικές και όχι καθοδικές» δηλώνει ο Kostin, προβλέποντας παράλληλα ότι φέτος ο δείκτης βαρόμετρο της Wall, S&P 500 θα καταγράψει άνοδο έως και 16% έως τα τέλη του έτους.
Ο S&P έχει καταγράψει ράλι 91% από το χαμηλό 12 ετών που άγγιξε τον Μάρτιο του 2009, στον απόηχο της οικονομικής ανάταξης των αναπτυγμένων χωρών και του προγράμματος αγοράς ομολόγων της Fed.
H ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο ενδεχομένως θα καταστεί πιο ισορροπημένη, κυρίως λόγω της σχεδόν ισχυρής ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, δηλώνει από την πλευρά του ο Oppenheimer, ο οποίος και εκτιμά ότι φέτος ο Stoxx Europe 600 θα καταγράψει άνοδο 24%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης