Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη μείωση κόστους δανεισμού στα 12μηνα και 18μηνα ισπανικά έντοκα - Αισιοδοξία στις αγορές

Μεγάλη μείωση κόστους δανεισμού στα 12μηνα και 18μηνα ισπανικά έντοκα - Αισιοδοξία στις αγορές
Μειωμένο το κόστος δανεισμού για την Ισπανία στα δωδεκάμηνα και δεκαοκτάμηνα έντοκα γραμμάτια.
Από τα δωδεκάμηνα τοκοχρεωλύσια το ισπανικό δημόσιο άντλησε 4,5 δισ. ευρώ. Η απόδοση έπεσε στο 2,947% από το 3,449% της προηγούμενης δημοπρασίας. Ο δείκτης κάλυψης ήταν 2,2 φορές.
Τα δεκαοκτάμηνα ομόλογα καλύφθηκαν κατά 4,1 φορές αντί 4,54 της προηγούμενης δημοπρασίας. Αντλήθηκαν 1,04 δισ. ευρώ με απόδοση 3,367% έναντι 3,721% της προηγούμενης φοράς που οι Ισπανοί δημοπράτησαν έντοκα γραμμάτια αποπληρωμής 1,5 χρόνου.
Η προγραμματισμένη δημοπρασία δεκαετών ισπανικών ομολόγων της Πέμπτης αντικαταστάθηκε, σύμφωνα με απόφαση του οικονομικού επιτελείου, από κοινοπρακτικές εκδόσεις.
Η Υπουργός Οικονομικών της χώρας, Έλενα Σαλγάδο δήλωνε από το πρωί πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην αναχρηματοδότηση του ισπανικού χρέους. Παρουσιαζόταν αισιόδοξη για τα επίπεδα ζήτησης στη δημοπρασία των εντόκων και δήλωνε ότι η ζήτηση για ισπανικά ομόλογα δίνει περαιτέρω αισιοδοξία στις αγορές, κάτι που κεφαλαιοποιείται στον ισπανικό δείκτη ΙΒΕΧ 35 στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης με κέρδη σταθερά πάνω από τη μιάμιση ποσοστιαία μονάδα από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης.

Κώστας Βορίλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης