Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ομόλογα με... haircut 70% πουλά η Allied Irish Banks στους πιστωτές της

Ομόλογα με... haircut 70% πουλά η Allied Irish Banks στους πιστωτές της
Αυτή την εβδομάδα αποφασίζουν οι κάτοχοι ομολόγων της Allied Irish Banks αν θα δεχτούν την επαναγορά περισσότερων από 5 δισ. ευρώ σε νέα ομόλογα χαμηλότερης διαβάθμισης από αυτά που κατείχαν, στο 30% της ονομαστικής τους αξίας.
Οι αναλυτές της BNP Paribas συμβουλεύουν τους επενδυτές να πάρουν το ρίσκο επειδή, αν δεν το πράξουν, “θα έρθουν τα ακόμη χειρότερα”. Υπάρχει άλλη λύση; Αυτό που διαφαίνεται είναι ότι αν η πρόταση δε γίνει αποδεκτή, ενισχύεται ο φόβος μεγαλύτερης ζημιάς για τους ομολογιούχους.
Πράγματι, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα σκεφτεί ο Υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Brian Lenihan για να τροφοδοτήσεις την Allied Irish Banks με κεφάλαια στην περίπτωση που η ιρλανδική τράπεζα, η δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας, εκτός των άλλων, χρειαστεί και αύξηση κεφαλαίου.
Τα ασφάλιστρα κινδύνου για 10 εκατ. ευρώ σε πενταετή ομόλογα χαμηλής διαβάθμισης, με τα οποία η Ιρλανδία αντικαθιστά εκείνα που ωριμάζουν τώρα, φτάνουν συνολικά τα 6,38 εκατ. ευρώ.
Αν οι κάτοχοι ομολόγων δεχτούν τις προτάσεις Lenihan, το κράτος θα έχει διαδραματίσει έναν καθοριστικό ρόλο στη διάσωση της τράπεζας.
Το ιρλανδικό κράτος έχει αναλάβει τον έλεγχο της τράπεζας για να καταπολεμήσει τον καλπασμό του δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης