Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Φρένο στην πολιτική μείωσης βασικών επιτοκίων

Τουρκία: Φρένο στην πολιτική μείωσης βασικών επιτοκίων
Αμετάβλητα προβλέπεται από τους διεθνείς αναλυτές να παραμείνουν τα βασικά επιτόκια της Τουρκίας από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας.
Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Durmus Yilmaz ανακοίνωσε στα μέσα Δεκεμβρίου την τελευταία μείωση από το 6,9% στο 6,5% όμως φαντάζει εξαιρετικά απίθανο να συνεχίσει την ίδια πολιτική και γι' αυτό το μήνα.
Το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της Τουρκίας διογκώθηκε το Δεκέμβριο και οι ιθύνοντες της Κεντρικής Τράπεζας είδαν την τουρκική λίρα να υποχωρεί στην αγορά συναλλάγματος κατά 4,6% μέσα στον τελευταίο μήνα του 2010. Πρότειναν συνεπώς παύση της πολιτικής μείωσης των επιτοκίων μέχρι να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.
Η Τουρκία παρουσιάζει έξαρση της πιστωτικής επέκτασης. Μόλις ο Yilmaz δημοσιοποίησε τους φόβους του από το φαινόμενο τα spread των δεκαετών ομολόγων της γείτονος πήραν την ανιούσα και διαμορφώθηκαν γύρω από τις 747 μονάδες βάσης από 690 μονάδες βάσης, όπου βρίσκονταν το προηγούμενο διάστημα.
Ο τραπεζικός κλάδος στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης έχει χάσει 4,6% από τις 13 Δεκεμβρίου, συνέπεια των φόβων της αύξησης της πιστωτικής επέκτασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης