Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χ. Πισσαρίδης: Όχι και τόσο αξιόπιστοι οι οίκοι αξιολόγησης

Χ. Πισσαρίδης: Όχι και τόσο αξιόπιστοι οι οίκοι αξιολόγησης
Πρόσκληση για να προσφέρει τη βοήθεια του στην ανάκαμψη της οικονομίας της Κύπρου απεύθυνε η κυβέρνηση της χώρας στον Νομπελίστα Καθηγητή Χριστόφορο Πισσαρίδη, όπως ο ίδιος επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης που έδωσε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Μάλιστα, ο Πισσαρίδης επιβεβαίωσε ότι στην πρόσκληση του Υπουργού Οικονομικών Χαρίλαου Σταυράκη απάντησε θετικά, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν θέλει να έχει ανάμειξη σε πολιτικές διαφωνίες.
Απαντώντας σε ερώτηση για την οικονομία της Κύπρου και τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να επικεντρωθεί στην πρόκληση του δημοσιονομικού προβλήματος. Αυτή την περίοδο τα στοιχεία δείχνουν μια πολύ ελαφριά ανάκαμψη η οποία ακόμα βρίσκεται πολύ κοντά στο μηδέν, χωρίς ωστόσο να έχει αρνητικό πρόσημο, ανέφερε.
Ο Πισσαρίδης απάντησε και στην ερώτηση σχετικά με το πόσο αξιόπιστους θεωρεί τους οίκους αξιολόγησης, στην οποία απάντησε «όχι τόσο πολύ, αλλά, οπωσδήποτε οι αγορές τους προσδίδουν αξιοπιστία γιατί θέλουν κάτι χειροπιαστό για να λάβουν υπόψη τους».
Σε σχέση με τις προειδοποιήσεις των διεθνών οίκων αξιολόγησης για την Κύπρο ο κ. Πισσαρίδης εξέφρασε την άποψη ότι «πρέπει να τις λάβουμε σοβαρά υπόψη και να τις μελετήσουμε», προσθέτοντας ότι «έχω ακούσει ότι ένας από τους λόγους είναι ότι έχουμε πολύ στενές οικονομικές σχέσεις με την Ελλάδα, το τραπεζικό σύστημα τουλάχιστον, και γι αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης