Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η γερμανική βουλή δεν ψηφίζει την ενίσχυση του EFSF – Επιμένει ο Ρεν

Η γερμανική βουλή δεν ψηφίζει την ενίσχυση του EFSF – Επιμένει ο Ρεν
Και ο πόλεμος δηλώσεων στην Ευρώπη καλά κρατεί με αιχμή του δόρατος το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.  Ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών του γερμανικού κοινοβουλίου Φόλκερ Βίσινγκ υποστήριξε ότι μέχρι τώρα έχει εξαντληθεί το 10% του πλαφόν που διαθέτει ο μηχανισμός στήριξης και συμπληρώνοντας πως «εάν εξαντλείς το 10% από το πλαφόν του μηχανισμού και καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι θέλει αύξηση, κάτι δεν πάει καλά.
Οι προτάσεις επίσης, όπως έγιναν από  την Κομισιόν, δεν βοηθούν, ούτε είναι πειστικές. Και επαναλαμβάνω: δεν πρόκειται να εγκριθούν γιατί δεν υπάρχει η ανάλογη πλειοψηφία. Η γερμανική βουλή δεν πρόκειται να το ψηφίσει.» Δεν πρέπει οι ισχυρές χώρες να καταντήσουν μόνιμοι στυλοβάτες των αδύναμων. Θέλουμε επίσης η βοήθεια αυτή να έχει χρονικά πλαίσια.
Από τη μεριά του ο Επίτροπος για Οικονομικά και Νομισματικά Θέματα, κ. Ολι Ρεν σε συνέντευξή του στη φινλανδική κρατική τηλεόραση δήλωσε ότι το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης πρέπει να καταστεί πιο αποτελεσματικό γιατί οι αγορές αμφισβητούν την ικανότητα της ΕΕ να αντιμετωπίσει κάποιες καταστάσεις, ωστόσο, η αύξηση των πόρων του δεν αποτελεί προτεραιότητα, τόνισε αργά χθες το βράδυ ο αρμόδιος Επίτροπος.
"Σε αυτό το σημείο, οι αγορές αμφισβητούν ξεκάθαρα την ικανότητά μας να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια κατάσταση", είπε. "Είναι σημαντικό να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα του EFSF".

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης