Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fitch: Σταθερό το outlook των ευρωπαϊκών τραπεζών - Παραμένουν οι δυσκολίες στην περιφέρεια

Fitch: Σταθερό το outlook των ευρωπαϊκών τραπεζών - Παραμένουν οι δυσκολίες στην περιφέρεια
Στα δύο χωρίζει τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο ο οίκος αξιολόγησης Fitch, επισημαίνοντας ότι οι προοπτικές των ευρωπαϊκών τραπεζών στις αναπτυγμένες χώρες για το 2011 είναι σταθερές, ενώ στις αδύναμες χώρες παρουσιάζουν μερικές διαφοροποιήσεις αφού συνδέονται άρρηκτα από την πορεία της οικονομίας μέσα στην οποία βρίσκονται.
Το οικονομικό περιβάλλον στην Ιρλανδία, στην Ελλάδα, στην Πορτογαλία και στην Ισπανία θα επηρεάσει την αξιολόγηση και το outlook των τραπεζών τους φέτος, αφού εξαιτίας των προβλημάτων των χωρών, οι τράπεζες στις χώρες αυτές αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης στις παραδοσιακές πηγές χρηματοδότησης τους. Μάλιστα, η Fitch θεωρεί σημαντικό το ότι αυτές οι τράπεζες μπορούν να αντλούν ρευστότητα από τα έκτακτα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και ότι αυτό είναι σημαντικό στήριγμα.
Η ποιότητα των κεφαλαίων των τραπεζών είναι σε σχετικά καλή κατάσταση στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, τονίζει ο οίκος, αναφέροντας ότι οι περισσότερες τράπεζες στη δυνατή Ευρώπη, οι οποίες «χτυπήθηκαν» νωρίτερα από την χρηματοπιστωτική κρίση πιθανόν έχουν αφήσει τα χειρότερα πίσω τους. Ωστόσο θεωρεί ότι στην Ιρλανδία, στην Ισπανία, στην Ελλάδα και πιθανόν και στην Βρετανία ο τραπεζικός κλάδος θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει μεγαλύτερα προβλήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης