Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρνητικά πρόσημα για τη Wall, εν μέσω μπαράζ μακροοικονομικών και ανησυχιών για την Κίνα

tags :
Αρνητικά πρόσημα για τη Wall, εν μέσω μπαράζ μακροοικονομικών και ανησυχιών για την Κίνα
Aρνητικά πρόσημα διαμόρφωσαν στο σημερινό κλείσιμο οι αμερικανικοί δείκτες για 2η συνεχή ημέρα, εν μέσω μπαράζ μακροοικονομικών. Οι επενδυτές στη Wall αποτίμησαν τα εταιρικά αποτελέσματα, επιχειρώντας παράλληλα να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους. Ανάκαμψη κατέγραψε σήμερα, ωστόσο, ο τραπεζικός κλάδος, μετά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της Morgan Stanley. Υπό πίεση βρέθηκαν οι κλάδοι ενέργειας και τεχνολογίας, ενώ οι ανησυχίες για τη νομισματική σύσφιξη στην Κίνα «βάρυναν», επίσης, τη Wall.
Συγκεκριμένα, ο Dow Jones τερμάτισε στις 11.823 μονάδες (-0,02%), ο Nasdaq στις 2.704 (+0,77%), ενώ ο S&P 500 στις 1.280 (-0,13%).
Από τις κυριότερες αμερικανικές τράπεζες, υψηλότερα τερμάτισε με άλμα 4,40% η Morgan Stanley, ενώ χαμηλότερα η Goldman Sachs (-0,70%).
Τέλος, το ADR της ΕΤΕ έκλεισε στα 1,85 δολάρια (+3,93%), με υψηλό ημέρας στα 1,86 δολάρια, ενώ χαμηλό στα 1,80 δολάρια.
Στον μακροοικονομικό τομέα, πτώση κατά 37.000 -μεγαλύτερη των εκτιμήσεων- κατέγραψε ο αριθμός των ατόμων, που υπέβαλαν νέα αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα.
Ακόμη, άλμα 12,3% παρουσίασαν οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο. Οι εκτιμήσεις ανέμεναν αύξηση 4,7%.
Χαμηλότερα των εκτιμήσεων, στις 19,3 μονάδες, διαμορφώθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ τον Ιανουάριο.
Τέλος, ο σύνθετος δείκτης leading indicators των ΗΠΑ ενισχύθηκε 1% το Δεκέμβριο, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση 0,6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης