Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mobius: Μονόδρομος η αναδιάρθρωση χρέους για τις χώρες της ευρωζώνης

Mobius: Μονόδρομος η αναδιάρθρωση χρέους για τις χώρες της ευρωζώνης
Ανασταλτικό παράγοντα για επενδυτικές τοποθετήσεις αποτελεί η κρίση χρέους των χωρών της ευρωζώνης, σύμφωνα με τον Mark Mobius.
“Oι χώρες προφανώς και δεν επιθυμούν να χρεοκοπήσουν. Ωστόσο, θεωρώ ότι είναι δύσκολο να το απυφύγουν. Το ερώτημα είναι αν θα βρεθούν ξανά σε θέση να εμφυσήσουν εμπιστοσύνη στις αγορές. Θεωρώ ότι το επόμενο βήμα για τις κυβερνήσεις της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας θα είναι τα σχέδια για την αναδιάρθρωση του χρέους τους. Σε διαφορετική περίπτωση, για να ξεπληρώσουν το παλιό, θα χρειαστεί να διογκώσουν το καινούριο. Πιστεύω λοιπόν πως εργάζονται συγκεντρωμένα, με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να βρουν την κατάλληλη μέθοδο αναδιάρθρωσης του χρέους τους”, τονίζει ο Mobius μέσα από το blog του.
Θεωρεί ότι οι κυρίαρχες χρηματαγορές δεν αποτελούν ελκυστικό προορισμό για επενδύσεις εξαιτίας της κρίσης χρέους της ευρωζώνης αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αρκετές χώρες με την τιθάσευση του πληθωρισμού τους. Στρέφει την προσοχή του σε άκρως εναλλακτικές αγορές, όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Τσεχία και η Ρουμανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης