Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπαρόζο: Στην ΕΕ δεν πρέπει να κάνουμε μόνο δηλώσεις - Ζωτικής σημασίας το EFSF

Μπαρόζο: Στην ΕΕ δεν πρέπει να κάνουμε μόνο δηλώσεις - Ζωτικής σημασίας το EFSF
Στην αντεπίθεση φαίνεται να πέρασε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μετά τις επικρίσεις που έχει δεχτεί από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, δίνοντας συνέντευξη στην εφημερίδα Stuttgarter Zeitung όπου και κατέκρινε για ακόμη μία φορά τις συνεχείς γερμανικές αντιρρήσεις στη διεύρυνση του EFSF. «Η Γερμανία μπορεί να προσφέρει πολλά στην Ευρώπη, δέχεται όμως και πολλά από την Ευρώπη», τόνισε.
«Ορισμένες από τις επικρίσεις που ακούω από το Βερολίνο αφορούν τη χρονική συγκυρία της διατύπωσης του αιτήματός μου και όχι το περιεχόμενο. Κατά συνέπεια, στο βάθος, υπάρχει συμφωνία επί της αρχής», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κομισιόν. Αυτό δεν είναι απλώς η άποψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι επίσης η άποψη του Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας», συμπλήρωσε.
Ο Μπαρόζο ξεκαθάρισε ότι «είναι ζωτικής σημασίας να θέσουμε το θέμα της αύξησης των πόρων αυτού του ταμείου σύντομα, όχι γιατί η μία ή η άλλη χώρα έχουν ανάγκη από τόσα χρήματα, αλλά διότι θα ήταν πολύ καλύτερο να λάβουμε αυτήν την απόφαση σε σχετικά ήρεμες συνθήκες, παρά υπό πίεση». «Πρέπει τώρα να δείξουμε σαφώς στις αγορές ότι δεν κάνουμε δηλώσεις, αλλά λαμβάνουμε αποφάσεις.
Τέλος ο Μπαρόζο δε σχολίσε τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο σχετικά με το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. «Οι φημολογίες για το θέμα αυτό δεν είναι χρήσιμες, ούτε έξυπνες. Δεν θέλω να λάβω μέρος», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης