Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde: Στα πρότυπα του ιρλανδικού σχεδίου η επιμήκυνση των δανείων της Ελλάδας

Lagarde: Στα πρότυπα του ιρλανδικού σχεδίου η επιμήκυνση των δανείων της Ελλάδας
Την ευθυγράμμιση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της Ελλάδας που λαμβάνει από την ΕΕ και το ΔΝΤ με αυτόν της Ιρλανδίας προανήγγειλε σήμερα η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, δίνοντας έτσι το στίγμα του πλαισίου που συζητείται για την επιμήκυνση της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους.
«Αυτό που εξετάζουμε είναι η επέκταση της αποπληρωμής του δανείου βάσει του ίδιου χρονοδιαγράμματος που δόθηκε στην Ιρλανδία - οπότε κατά κάποιο τρόπο αλλάζουμε τους όρους», ανέφερε.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το σχέδιο διάσωσης της Ιρλανδίας, ύψους 85 δισ. ευρώ έχει διάρκεια αποπληρωμής μεγαλύτερη για την Ελλάδα αλλά και με υψηλότερο επιτόκιο. Σύμφωνα με την απόφαση, η περίοδος αποπληρωμής του δανείου στο Δουβλίνο θα μπορεί να επεκταθεί μέχρι τα 11 χρόνια και το μέσο επιτόκιο του πακέτου θα βρίσκεται στο 5,8%, υψηλότερα του ελληνικού 5,2%.
Παράλληλα, η Κομισιόν έχει δώσει περιθώριο ενός επιπλέον έτους στο Δουβλίνο για μείωση του ελλείμματός του, παρατείνοντας μέχρι το 2015 την προθεσμία για δημοσιονομική εξυγιάνση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης