Τελευταία Νέα
Διεθνή

N. Roubini: Σύντομα εκτός αγορών και η Πορτογαλία!

N. Roubini: Σύντομα εκτός αγορών και η Πορτογαλία!
O Nouriel Roubini ξαναχτυπά. Σύμφωνά με τον διάσημο οικονομολόγο, η Πορτογαλία θα ακολουθήσει το δρόμο της Ελλάδας και της Ιρλανδίας και πολύ σύντομα θα τεθεί εκτός αγορών.
Η εκτίμηση του Roubini έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη βραχυπρόθεσμη βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ευρώπη και την ευρωζώνη ειδικότερα και τη μείωση του κόστους δανεισμού που παρατηρείται στις διαδοχικές δημοπρασίες εντόκων γραμματίων της Πορτογαλίας.
Ωστόσο, ο Nouriel Roubini εκτιμά ότι σύντομα η πρόσβαση της Πορτογαλίας στις διεθνείς αγορές για τη χρηματοδότηση του δημοσίου χρέους της θα είναι απαγορευτική.
Σύμφωνα με τον οικονομολόγο, η Πορτογαλία έχει ανάγκη από πλήθος δομικών και διαρθρωτικών αλλαγών για να καταστεί η οικονομία της και πάλι ανταγωνιστική.

Schroders: Ανασταλτικός παράγοντας η αποσταθεροποίηση του ευρώ

Ο οικονομολόγος της Schroders, Jamie Stuttard τόνισε ότι η προσπάθεια που καταβάλει η Πορτογαλία υπονομεύεται συν τοις άλλοις από την έλλειψη συναίνεσης σχετικά με το ευρώ. Η ευρωζώνη είναι ένας σύνθετος μηχανισμός με πολλές ιδιαιτερότητες ανά εθνική οικονομία και συνεπώς, πάρα πολλούς παράγοντες ανά χώρα, οι οποίοι μπορούν να λειτουργήσουν αποσταθεροποιητικά για το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

Κώστας Βορίλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης