Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αύξηση κερδφορίας και το 2011 αναμένουν οι οίκοι αξιολόγησης

Αύξηση κερδφορίας και το 2011 αναμένουν οι οίκοι αξιολόγησης
Αισιόδοξοι για την κερδοφορία του 2011 εμφανίζονται οι δύο οίκοι αξιολόγησης, Moody’s Investors Service και Standard & Poor’s, επισημαίνοντας ότι παρόλο που έχουν δεχτεί σκληρή κριτική για τις αξιολογήσεις τους, τα έσοδα τους αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά.
Οι οίκοι αξιολόγησης, ιδιαίτερα οι τρεις μεγάλοι, παίζουν κεντρικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομία και στις αγορές, ενώ οι συνεχείς εκδόσεις ομολόγων που προβαίνουν κράτη και επιχειρήσεις το τελευταίο διάστημα, έχουν αποδώσει σημαντικά έσοδα σ’ αυτούς.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθεί κανόνες που να υποχρεώνει του οίκους όπως η Standard & Poor’s, η Moody’s και η Fitch να υπαχθούν σε αυξημένη εποπτεία. Η υψηλή κριτική που ασκήθηκε από κάποιους Ευρωπαίους πολιτικούς για το ρόλο που έπαιξαν οι οίκοι στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους, δεν έχει βγάλει τους οίκους από την πρώτη γραμμή του πυρός.
Μάλιστα, επεξεργάζονται τρόποι προκειμένου να ενθαρρυνθούν νέοι παίκτες ώστε να εισέλθουν στον κλάδο, να αυξηθεί η διαφάνεια ιδιαίτερα στο πώς διαμορφώνονται οι αξιολογήσεις για τα κρατικά χρέη, ενώ εξετάζονται και εναλλακτικά μοντέλα πληρωμής, ώστε να αποφευχθούν οι ισχύουσες πρακτικές των τραπεζών που πληρώνουν τους οίκους για την αξιολόγηση του χρέους που εκδίδουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης