Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moody's: Αμεση η ανάγκη ενίσχυσης της κεφαλαιακής βάσης των ιτλανικών τραπεζών

Moody's: Αμεση η ανάγκη ενίσχυσης της κεφαλαιακής βάσης των ιτλανικών τραπεζών
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει για ακόμη μία φορά για τις ιταλικές τράπεζες ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, επισημαίνοντας ότι η ποιότητα των assets και η κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζικών ιδρυμάτων της χώρας, είναι χαμηλότερη του μέσου ευρωπαϊκού όρου.
Σύμφωνα με τον αναλυτή του οίκου Carlo Gori, η χαμηλή κερδοφορία των τραπεζικών ιδρυμάτων επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την ποιότητα των assets και καθηλώνει την κεφαλαιακή επάρκεια τους, με τις προοπτικές να παραμένουν αρνητικές.
Οι τράπεζες της χώρας πρέπει να βελτιώσουν την κεφαλαιακή τους βάση, εκτιμά ο αναλυτής της Moody’s. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να εξετάσουμε την αλλαγή του outlook σε «σταθερό». Οι προοπτικές για τις ιταλικές τράπεζες αντανακλούν το οικονομικό περιβάλλον και τα χαμηλά επιτόκια, αλλά δεν περιμένουμε καμιά δραματική επιδείνωση ή βλέπουμε κάποιο υψηλό ρίσκο για μια τραπεζική κρίση, τόνισε ο MacNevin.
Σύμφωνα με τον Gori, η Monte Paschi, το τρίτο μεγαλύτερο πιστωτικό ίδρυμα της χώρας, είναι μεταξύ των τραπεζών που χρειάζονται περισσότερο κεφάλαια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης