Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde: “Θύμα το ευρώ” - Γαλλικές σκέψεις για αναδιαμόρφωση της αγοράς συναλλάγματος

Lagarde: “Θύμα το ευρώ” - Γαλλικές σκέψεις για αναδιαμόρφωση της αγοράς συναλλάγματος
Την άμεση αναδιαμόρφωση του διεθνούς νομισματικού συστήματος ζήτησε η Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Christine Lagarde για να οχυρωθεί το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα. Η Lagarde απέδωσε το χαρακτηρισμό του “θύματος” στο ευρώ.
Σύμφωνα με τη Γαλλίδα, το ευρώ βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα της αγοράς του συναλλάγματος και πέφτει θύμα της αποδυνάμωσης του δολαρίου και του γουάν.
Η Lagarde θεωρεί ότι οι διαρκείς πωλήσεις των δύο νομισμάτων, των ΗΠΑ και της Κίνας, είναι ηθελημένες και σχεδιασμένες επακριβώς προκειμένου να επηρεάσουν το ευρώ.
Η Γαλλία περιλαμβάνει στη φιλόδοξη Προεδρική Ατζέντα του 2011 την πρόταση για αναμόρφωση των νομισματικών σχέσεων των 20 περισσότερο εξελιγμένων βιομηχανικά χωρών του πλανήτη.
Όπως συζητήθηκε και στη σύνοδο των G20 στη Σεούλ, το παγκόσμιο σύστημα συναλλαγών, τόσο στα εμπορεύματα όσο και στο συνάλλαγμα, στηρίζεται υπερβολικά στο δολάριο. Ωστόσο, τότε η κινεζική κυβέρνηση παρουσιάστηκε επιφυλακτική στο να κάνει ένα βήμα μπροστά και να απαιτήσει να της αποδοθεί το βάρος που της αναλογεί στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Ψύχραιμες αναλύσεις τόσο Ασιατών όσο και Δυτικών αναλυτών καταδεικνύουν άλλωστε την ανάγκη η Κίνα να επιλύσει πρώτα το πρόβλημα πληθωρισμού και έπειτα να αναλάβει το ρόλο της στην παγκόσμια συναλλαγματική δραστηριότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης