Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεπέρασαν τα 6 δισ. ευρώ οι προσφορές για το κοινοπρακτικό ομόλογο της Πορτογαλίας

Ξεπέρασαν τα 6 δισ. ευρώ οι προσφορές για το κοινοπρακτικό ομόλογο της Πορτογαλίας
(upd3)Πάνω από τα 6 δισ. ευρώ έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα το πορτογαλικό δημόσιο στην έκδοση του κοινοπρακτικού ομολόγου, λήξεως 25 Μαρτίου 2015 μέσω των Deutsche Bank, Goldman Sachs International, HSBC Holdings και Morgan Stanley. Το επιτόκιο διαμορφώθηκε 360 μονάδες βάσης πάνω από το mid swap, ενώ ακόμη δεν έχει κλείσει το βιβλίο προσφορών, αν και έχει συγκεντρωθεί το ζητούμενο ποσό των 5 δισ. ευρώ.
Με αυτήν την κίνηση η Πορτογαλία προσπαθεί να αποφύγει την έκδοση ομολόγων στις αγορές, ακολουθώντας το παράδειγμα της έκδοσης κοινοπρακτικού ομολόγου διαμέσου τραπεζών της Ισπανίας. Με την ολοκλήρωση της έκδοσης, η χώρα θα έχει καλύψει το 30% των υποχρεώσεων της για το 2011.
Η Πορτογαλία έχει αξιολόγηση "A1" από τη Moody΄s Investors Service, "A-" από τη Standard & Poor΄s Corp. και "A+" από τη Fitch Ratings.
Υπενθυμίζεται ότι και η Ισπανία σχεδιάζει την έκδοση 10ετούς κοινοπρακτικού ομολόγου με στόχο την άντληση 4-5 δισ. ευρώ. Η κοινοπρακτική έκδοση θα αντικαταστήσει δύο δημοπρασίες ομολόγων λήξεως του 2020 και το 2024, που προγραμματίζονταν για τις 20 Ιανουαρίου.
Η αξία της έκδοσης θα είναι στα επίπεδα εκείνης που είχε πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2010, όταν το ισπανικό υπουργείο πούλησε ομόλογα ύψους 5 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης