Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιρρήσεις Trichet για αναδιάρθρωση του χρέους της Ιρλανδίας

Αντιρρήσεις Trichet για αναδιάρθρωση του χρέους της Ιρλανδίας
Ο Jean-Claude Trichet επαναλαμβάνει για ακόμη μία φορά στους Ιρλανδούς τις αντιρρήσεις του περί αναδιάρθρωσης του χρέους της χώρας, καθώς το σχέδιο διάσωσης της χώρας «έχει εγκριθεί από ολόκληρο τον κόσμο».

Ενώ η Ιρλανδία συνεχίζει να πιέζει τους ευρωπαίους συνεργάτες της, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας παρουσιάζεται αδιάλλακτος. «Tο μήνυμα είναι πολύ απλό. Εφαρμόστε το πρόγραμμα, ακριβώς όπως έχει γίνει και σε αναρίθμητες παρόμοιες υποθέσεις. Πρόκειται για το ίδιο μήνυμα που έχει δοθεί και στην ελληνική κυβέρνηση. Δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή για την Ιρλανδία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Την ίδια στιγμή που οι επικεφαλής της ΕΚΤ παρατηρούν στενά την ιρλανδική προεκλογική εκστρατεία, ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε πέντε ημέρες που ο κ. Trichet έδωσε τα ίδια επιχειρήματα ενάντια σε οποιαδήποτε συζήτηση για αναδιάρθρωση του χρέους της Ιρλανδίας.
«Το ιρλανδικό και ελληνικό σχέδιο διάσωσης δεν συμπεριελάμβανε αρχικά τη συμμετοχή των ομολογιούχων μέσω haircut ομολόγων». Ουσιαστικά, ο Trichet ανησυχεί επειδή σε περίοδο κρίσης φαίνεται να «επιβραβεύονται» οι βραχυπρόθεσμοι επενδυτές, αφού με την επιβολή του haircut, δεν ευνοούνται οι μακροπρόθεσμοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης