Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nouriel Roubini: Απαξιώνεται το G20

tags :
Nouriel Roubini: Απαξιώνεται το G20
Ο Nouriel Roubini διαβλέπει εξασθένιση και απαξίωση του θεσμού των 20 κορυφαίων βιομηχανοποιημένων κρατών του κόσμου. Η αίσθηση της αναγκαιότητας για γρήγορους πολιτικούς ελιγμούς έχει εξασθενήσει και παρατηρείται ένα «χωνευτήρι» αξιών, τόσο πολιτικών όσο και οικονομικών, σύμφωνα με την επικριτική άποψη του διάσημου οικονομολόγου με την οποία συντάσσεται συν τοις άλλοις και ο πρόεδρος του Eurasia Group, Ian Bremmer.
Ο σκεπτικισμός εντείνεται για το τέλμα στο οποίο δείχνει να βρίσκεται το G20, το οποίο διακατέχεται από ολοφάνερη επιφυλακτικότητα να παρέμβει καίρια στη διεθνή πολιτική και οικονομική σκηνή με αποφάσεις τομές.
Ο Roubini ρίχνει μεγάλο βάρος στην Κίνα επειδή δεν αποδέχεται το ρόλο που της αναλογεί στην παγκόσμια οικονομία και στην διαμόρφωση πολιτικής παγκοσμίως. Αυτό που προβληματίζει είναι ότι η παρούσα κατάσταση αποκλείει τον συνασπισμό πολλών ισχυρών κρατών προς σταθερή κατεύθυνση.
Ο Roubini, από την άλλη, δικαιολογεί τους Κινέζους καθώς καλούνται να αναλάβουν ένα ρόλο με χαρακτηριστικά που δεν τους εξυπηρετούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης