Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ετοιμάζεται για την έκδοση samurai bond η JPMorgan - Βελτιώνονται οι προοπτικές της Ιαπωνίας

tags :
Ετοιμάζεται για την έκδοση samurai bond η JPMorgan - Βελτιώνονται οι προοπτικές της Ιαπωνίας
Η πρώτη αμερικανική επενδυτική τράπεζα που προχωρά σε έκδοση samurai bonds μετά από την κατάρρευση της Lehman Brothers το Σεπτέμβριο του 2008, θα είναι η JPMorgan, στηριζόμενη στην ανάκαμψη της ιαπωνικής αγοράς.
Σύμφωνα με δηλώσει του Ιάπωνα Υπουργού Οικονομικών, η JPMorgan σχεδιάζει την έκδοση 5ετών ομολόγων samurai σε σταθερό και κυμαινόμενο επιτόκιο μέσα στο μήνα, με σκοπό την απορρόφηση τους από ιαπωνικές εταιρείες. Τα εκφρασμένα σε γιεν ομόλογα πιθανόν να έχουν απόδοση 25-50 μονάδες βάσης πάνω από το επιτόκιο swap του γιεν.
Μέχρι σήμερα έχει υπάρξει ήδη ενδιαφέρον και από ευρωπαϊκές και αυστραλιανές τράπεζες, εντούτοις, η απουσία των αμερικανικών τραπεζών, λόγω του υψηλού κόστους του swapping κεφαλαίων σε γιεν που προκάλεσε η κατάρρευση της Lehman, έκανε τα ομόλογα samurai λιγότερο ελκυστικά. Σύμφωνα με τους παράγοντες της ιαπωνικής αγοράς, οι επενδυτές περίμεναν μια τράπεζα των ΗΠΑ να κάνει την αρχή για να επανέλθουν στην αγορά.
Το σχέδιο της JPMorgan είναι πιθανό να ανατροφοδοτήσει την ανάκαμψη στην αγορά ομολόγων samurai, ενώ η ανάκαμψη θα ενισχυθεί αναλόγως από την ισχυρή ζήτηση για τα ομόλογα από τους θεσμικούς επενδυτές της Ιαπωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης