Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εντείνονται οι ανησυχίες για τις παγκόσμιες αγορές εξαιτίας των εντάσεων στην Αίγυπτο

Εντείνονται οι ανησυχίες για τις παγκόσμιες αγορές εξαιτίας των εντάσεων στην Αίγυπτο

Οι ανησυχίες γίνονται περισσότερο έντονες για την πρόοδο των παγκοσμίων αγορών, μετά τις τελευταίες εντάσεις στην Αίγυπτο.

Εάν συνεχιστούν οι εντάσεις στην Αίγυπτο, είναι πιθανό να αλλάξουν τα δεδομένα από ότι γνωρίζαμε έως και σήμερα για τις προμήθειες του μαύρου χρυσού. Η Αίγυπτος φαίνεται να αποδυναμώνεται και να χάνει τη σταθερότητά της στην εξαγωγή πετρελαίου. Ειδικότερα, με την επαναλαμβανόμενα ανοδική πορεία που διαγράφει η τιμή του πετρελαίου δεν αποκλείεται το Κουβέιτ αλλά και η Βενεζουέλα να αυξήσουν την τιμή του μαύρου χρυσού στην περίπτωση που κλείσει η διώρυγα του Σουέζ. Θα επηρεαστεί δηλαδή η μεταφορά πετρελαίου μέσω του Σουέζ και να αυξηθούν κατά συνέπεια οι τιμές.

Κινδύνους, όμως, εγκυμονεί περισσότερο η πιθανότητα αυτή για τις αναδυόμενες οικονομίες καθώς θα είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί ο πληθωρισμός. Σαν συνέπεια αυτού,  θα αυξηθούν και τα επιτόκια στις χώρες αυτές, μειώνοντας έτσι την αγοραστική ικανότητα των πολιτών, σταματώντας την ανάπτυξή τους.

Το ίδιο, όμως, συμβαίνει και στην Κίνα, η Κεντρική Τράπεζα της οποίας ήδη έχει προβεί σε αύξηση των επιτοκίων. Δεν μπορεί να προβλεφθεί παρόλα αυτά, ακόμη, ο αντίκτυπος στα χρηματιστήρια. Προς το παρόν Νέα Υόρκη, Τόκιο, Παρίσι και Φρανκφούρτη, καταγράφουν ανοδική πορεία τις τελευταίες ημέρες. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι, ειδικότερα στη Φρανκφούρτη οι επενδυτές αποσύρουν τα κεφάλαιά τους από την Αίγυπτο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης