Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνω του +2% τα κέρδη στην Wall - «Ανέκτησε» τις 15.000 μονάδες ο Dow – Στο +2,18% ο S&P 500

tags :
Άνω του +2% τα κέρδη στην Wall - «Ανέκτησε» τις 15.000 μονάδες ο Dow – Στο +2,18% ο S&P 500
Με σημαντικά κέρδη «τερμάτισε» σήμερα, Πέμπτη, η Wall, με το αδιέξοδο στις ΗΠΑ σταδιακά να αίρεται καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων συνεχίζονται με ευοίωνες πλέον, προοπτικές.
Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow ενισχύθηκε στο +2,18% και τις 15.126 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq στο +2,26% και τις 3.761 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε άνοδο στο +2,18% και τις 1.693 μονάδες.
Τέλος, το ADR της ΕΤΕ υποχώρησε στο -1,58% και τα 4,97 δολάρια.
Νωρίτερα, διέξοδο στο… παρά πέντε βρήκαν εντέλει, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι, προκειμένου να αποφευχθεί τουλάχιστον προς ώρας, το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών του αμερικανικού δημοσίου.
Ειδικότερα, όπως όλα καταδεικνύουν, οι δύο πλευρές συγκλίνουν στην βραχυπρόθεσμη αύξηση του ορίου χρέους.
Η προσωρινή αύξηση του ορίου χρέους εκτιμάται πως θα κυμαίνεται μεταξύ Νοεμβρίου ή  Δεκεμβρίου.
Ωστόσο, το εν λόγω διάστημα παρέχει σημαντικά χρονικά περιθώρια σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους, προκειμένου να βρουν την χρυσή τομή και να αποφευχθεί η χρεοκοπία…
«Η βραχυπρόθεσμη αύξηση του ορίου χρέους αποτελεί μία προϋπόθεση για την επανέναρξη των συζητήσεων» διαμήνυσε χαρακτηριστικά, ο J. Boehner, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων.
Μάλιστα, στο κάδρο των διαπραγματεύσεων, ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός έθεσε και το ζήτημα της αναστολής του «λουκέτου» στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες της αμερικανικής κυβέρνησης.
Νωρίτερα, πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου ABC, έκαναν λόγο για παράταση κατά 6 εβδομάδες, της αύξησης του ανώτατου ορίου χρέους, εξέλιξη που θα έδινε «ανάσα» σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους.
Εφόσον τελικά, εισακουστεί η πρόταση, τότε το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών του αμερικανικού δημοσίου μετατίθεται για τις αρχές Δεκεμβρίου.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του δικτύου ΑBC, το οποίο επικαλείται Ρεπουμπλικάνους βουλευτές, το εν λόγω σχέδιο αφορά μόνο την αύξηση του ορίου χρέους και όχι την χρηματοδότηση της κυβέρνησης, προκειμένου να αρθεί το ομοσπονδιακό «λουκέτο».
Προς πιστοποίηση των άνωθεν, ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία επί της ουσίας, επιβεβαιώνει τις προαναφερθείσες εξελίξεις, τονίζοντας πως πρόθεση αποτελεί η αύξηση του ορίου χρέους για όσο το δυνατόν, μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Παράλληλα, κατέστησε αναγκαία πέραν της αύξησης του ορίου χρέους και την έγκριση της χρηματοδότησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, προκειμένου να αρθεί το κυβερνητικό «λουκέτο».
Παράλληλα, τον Λευκό Οίκο θα επισκεφτούν σήμερα, Πέμπτη, οι επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, με προεξέχοντα τον πρόεδρο του σώματος, J. Boehner.
Σύμφωνα μάλιστα, με την ανακοίνωση των Ρεπουμπλικάνων, η συνάντηση θα περιστραφεί γύρω από το 9ήμερο «λουκέτο» στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες αλλά και στην αδυναμία εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα της αύξησης του ορίου χρέους.
Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, αναφέρουν πως ο J. Boehner θα προσέλθει στην συνάντηση με τον B. Obama με την εξής πρόταση: Προσωρινή αύξηση του ορίου χρέους, όχι για 6 εβδομάδας, αλλά αντιθέτως, για 5 εβδομάδες....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης