Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτή εικόνα στη Wall – Κέρδη στο παρά πέντε για τον Dow

tags :
Μεικτή εικόνα στη Wall – Κέρδη στο παρά πέντε για τον Dow
Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η Wall, καθώς οι δείκτες βρέθηκαν υπό πίεση, μετά από 7 συνεχείς μέρες κερδών και στο απόηχο της δημοπρασίας 10ετών ομολόγων ύψους 24 δις δολαρίων, με ισχυρή ζήτηση. Πτωτικά κινήθηκε ο κλάδος της ενέργειας, καθώς και ο χρηματοπιστωτικός τομέας.
Παράλληλα, νέες ανησυχίες για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στις ΗΠΑ εξέφρασε ο επικεφαλής της Fed, Β. Βernanke, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι διαφαίνονται σημάδια ισχυροποίησης της ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας. Παράλληλα ο Αμερικανός τραπεζίτης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία του δημοσιονομικού ελλείμματος, επηρεάζοντας την πορεία των δεικτών.
Συγκεκριμένα, ο Dow Jones, ο βιομηχανικός δείκτης της Wall Street, τερμάτισε στις 12.240 μονάδες (+0,06%), ο Nasdaq, ο τεχνολογικός δείκτης της Νέας Υόρκης, στις 2.789 (-0,29%), ενώ ο S&P 500, ο δείκτης βαρόμετρο των αμερικανικών αγορών, στις 1.321 (-0,28%).
Από τις κυριότερες αμερικανικές τράπεζες, υψηλότερα τερμάτισε η Citigroup (-1,02%), ενώ χαμηλότερα η Morgan Stanley (-1,89%).
Τέλος, το ADR της ΕΤΕ έκλεισε στα 2,15 δολάρια (-0,23%), με υψηλό ημέρας στα 2,19 δολάρια, ενώ χαμηλό στα 2,12 δολάρια.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης