Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα κέρδη για την Wall – Σε υψηλό 2 εβδομάδων ο S&P 500 – Πτώση -2,41% για το ADR της ΕΤΕ

tags :
Νέα κέρδη για την Wall – Σε υψηλό 2 εβδομάδων ο S&P 500 – Πτώση -2,41% για το ADR της ΕΤΕ
Με κέρδη αποχαιρέτισαν την εβδομάδα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές εμφανίστηκαν πιο αισιόδοξοι για το μέλλον των διαπραγματεύσεων μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων.
Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow ενισχύθηκε στο +0,73% και τις 15.237 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq στο +0,83% και τις 3.792 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε άνοδο στο +0,63% και τις 1.703 μονάδες, σημειώνοντας υψηλό 2,5 εβδομάδων.
Τέλος, το ADR της ΕΤΕ υποχώρησε στο -2,41% και τα 4,86 δολάρια.
Νωρίτερα, λύση – πακέτο τόσο για το όριο χρέους όσο και για το κυβερνητικό «λουκέτο» φέρεται πως κατέθεσαν ενώπιον της κυβέρνησης Barack Obama, οι Ρεπουμπλικάνοι.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press, οι επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων, με προεξέχοντα τον John Boehner, κατέθεσαν πρόταση η οποία προβλέπει την αύξηση του ορίου χρέους αλλά και την ολοκλήρωση του πακέτου περικοπών για τον προϋπολογισμό του 2014.
Μία τέτοια βέβαια πρόταση σηματοδοτεί και τον τερματισμό του 11ήμερο ομοσπονδιακού «λουκέτου» στις ΗΠΑ.
Πλέον, στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων αναμένουν την απάντηση του Λευκού Οίκου, ο οποίος μέχρι στιγμής τηρεί σιγήν ιχθύος.
Μάλιστα, σχολιάζοντας τις επαφές των δύο πλευρών, οι Ρεπουμπλικάνοι περιέγραψαν την συνάντηση με τον Omaba ως «χρήσιμη» και «αποδοτική».
Παράλληλα, εκ μέρους του Λευκού Οίκου, αναφέρθηκε πως «Ο πρόεδρος προσβλέπει στο να σημειωθεί περαιτέρω πρόοδος και στις δύο πλευρές του Κογκρέσου».
«Οι δύο πλευρές δεν έχουν υποβάλει ένα σχέδιο "για το πώς να προχωρήσουμε ώστε να λυθεί το αδιέξοδο στη χρηματοδότηση της κυβέρνησης και στην αύξηση του ορίου του χρέους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης