Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Σιγήν ιχθύος» κρατά ο Βέμπερ μέχρι την συνάντηση του την Παρασκευή με την Μέρκελ

«Σιγήν ιχθύος» κρατά ο Βέμπερ μέχρι την συνάντηση του την Παρασκευή με την Μέρκελ
«Σιγήν ιχθύος» κράτησε σήμερα ο επικεφαλής της γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας, Άξελ Βέμπερ, ο οποίος αρνήθηκε να ρίξει φως αναφορικά με την προσωπική του επαγγελματική εξέλιξη, δηλαδή εάν προτίθεται να παραιτηθεί από το νυν αξίωμά του, ώστε να διεκδικήσει αξίωμα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), όταν τον Οκτώβριο λήξει η θητεία του νυν προέδρου της, Τρισέ.
Μιλώντας σε μία αυστριακογερμανική διάσκεψη, στη Βιένη, αρνήθηκε να αποκαλύψει το περιεχόμενο της πολύ πρόσφατης συνομιλίας του με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, που έγινε μετά πληροφορίες στον Τύπο ότι πρόκειται να παραιτηθεί από την Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας.
"Συνομίλησα με την καγκελάριο, υποσχόμενος να μην αποκαλύψω το περιεχόμενο της συνομιλίας μας, έως ότου να επαναλάβουμε την συνομιλία μας".
Τελευταίες πληροφορίες, θέλουν τον Βέμπερ να συναντιέται με την Ανγκελα Μέρκελ την Παρασκευή για να δώσουν τέλος στις έντονες φημολογίες και τα σενάρια για την μετέπειτα επαγγελματική του πορεία.
Ο 53χρονος Βέμπερ θεωρείται από πολλούς υποψήφιος για την προεδρία της ΕΚΤ, όταν τελειώσει η θητεία του Ζαν-Κλοντ Τρισέ, σε ένα αξίωμα που είναι πολύ σημαντικό στο διεθνές οικονομικό στερέωμα.
Εντωμεταξύ, από πολλούς αναλυτές εκτιμάται ότι μέσω μιας παραίτησης από την γερμανική Κεντρική Τράπεζα, κλείνει στην ουσία για τον Βέμπερ ο δρόμος που οδηγεί στην ΕΚΤ.
Μάλιστα πιθανολογείται ότι στην πραγματικότητα ο Βέμπερ φλερτάρει ήδη με την Deutsche Bank, η οποία επίσης εδρεύει στη Φρανκφούρτη.

Στη λίστα των πιθανών υποψηφίων του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, άρχισε να εμφανίζεται και ο κύπριος κεντρικός τραπεζίτης, Αθανάσιος Ορφανίδης, αν και οι ξένοι αναλυτές δίνουν ελάχιστες πιθανότητες στο διορισμό του.
Άλλη πιθανότητα είναι ο σημερινός Αρχηγός του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Klaus Regling, αλλά και ο κεντρικός τραπεζίτης της Τράπεζας της Ιταλίας Mario Draghi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης