Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Φρένο» στο 4ήμερο ανοδικό ράλι για Dow και S&P 500 – «Άλμα» +4,09% για το ADR της ΕΤΕ

tags :
«Φρένο» στο 4ήμερο ανοδικό ράλι για Dow και S&P 500 – «Άλμα» +4,09% για το ADR της ΕΤΕ
Με εκτεταμένες απώλειες τερμάτισε σήμερα, Τρίτη, η Wall, με το «λουκέτο» στο αμερικανικό δημόσιο να εμμένει για 15η ημέρα και τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων να συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. «Φρένο» στο 4ήμερο ανοδικό ράλι έβαλαν Dow και S&P 500.
Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow υποχώρησε στο -0,87% και τις 15.168 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq στο -0,56% και τις 3.794 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε πτώση -0,71% και τις 1.698 μονάδες.
Tέλος, το ADR της ΕΤΕ ενισχύθηκε σημαντικά στο +4,09% και τα 5,34 δολάρια.
Νωρίτερα, με την πρώτη χρεοκοπία στην ιστορία τους «φλερτάρουν» οι ΗΠΑ, καθώς Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι αδυνατούν να βρουν την κοινή «φόρμουλα» η οποία θα διασώσει την παγκόσμια οικονομία από μία κατάρρευση της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη…
Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες, παρά το διαφαινόμενο αδιέξοδο, παρατηρείται έντονη κινητικότητα, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές αναμένεται να καταθέσουν απόψε το βράδυ(ώρα ΗΠΑ) νέο νομοσχέδιο για την άρση του δημοσιονομικού αδιεξόδου.
Ειδικότερα, το Ρεπουμπλικανικό κόμμα αναμένεται να καταθέσει νέο νομοσχέδιο, το οποίο θα προβλέπει:
-    χρηματοδότηση της κυβέρνησης έως τις 15 Δεκεμβρίου, προκειμένου να αρθεί το πολυήμερο «λουκέτο»
-    αύξηση του ορίου χρέους έως τις 7 Φεβρουαρίου
Μάλιστα, βουλευτές του κόμματος εκφράζουν την βεβαιότητά τους πως το επίμαχο νομοσχέδιο θα αποσπάσει την τελική έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Νωρίτερα,, Δημοκρατικοί και Λευκός Οίκος απέρριψαν αναφανδόν το νομοσχέδιο – πρωτοβουλία των Ρεπουμπλικάνων, οδηγώντας τις ΗΠΑ στην πρότερη αδιέξοδη κατάσταση.
«Το νομοσχέδιο δεν θα λάβει την έγκριση της Γερουσίας» προειδοποίησε ο Harry Reid, επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Γερουσία., χαρακτηρίζοντας μάλιστα, το νομοσχέδιο ως «εξτρεμιστικό»…
Μάλιστα, ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής δεν απέκρυψε την ανησυχία του για ενδεχόμενη υποβάθμιση της αξιολόγησης των ΗΠΑ ακόμα και απόψε το βράδυ…
«Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να υποβαθμιστούν ακόμα και απόψε» διέτεινε χαρακτηριστικά.
Την άνωθεν δήλωση απέφυγαν να σχολιάσουν οι οίκοι αξιολόγησης Fitch και Moody's, διαιωνίζοντας την ρευστότητα της τρέχουσας κατάστασης.
Εκ μέρους του Λευκού Οίκου, ο εκπρόσωπος Τύπου, J. Carney ξεκαθάρισε πως «απέχουμε ακόμα από την επίτευξη συμφωνίας».
Παρά την πρόοδο των συνομιλιών, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου υπογράμμισε πως «οι δύο πλευρές απέχουν από την επίτευξη συμφωνίας».
«Ο Λευκός Οίκος επικεντρώνεται στην αύξηση του ορίου χρέους» διέτεινε παράλληλα, δίδοντας σαφή προτεραιότητα στην αποφυγή της κήρυξης στάσης πληρωμών από το αμερικανικό δημόσιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης