Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με ισχυρή άνοδο «υποδέχεται» τις εξελίξεις στις ΗΠΑ η Wall – Κέρδη +1,36% για τον Dow

tags :
Με ισχυρή άνοδο «υποδέχεται» τις εξελίξεις στις ΗΠΑ η Wall – Κέρδη +1,36% για τον Dow
Mε ισχυρή άνοδο «υποδέχθηκε» η Wall την συμφωνία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για την άρση του οικονομικού αδιεξόδου των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow ενισχύθηκε στο +1,36% και τις 15.374 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq στο +1,20% και τις 3.839 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε άνοδο στο +1,38% και τις 1.722 μονάδες.
Τέλος, το ADR της ΕΤΕ υποχώρησε στο -1,87% και τα 5,25 δολάρια.
Στο παρά… πέντε αποσόβησαν τον κίνδυνο της χρεοκοπίας Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι, οι οποίοι κατάφεραν να καταλήξουν σε πλήρη συμφωνία, αποτρέποντας την βύθιση της αμερικανικής οικονομίας και κατ’ επέκταση της παγκόσμιας, στο χάος και την αβεβαιότητα.
Ειδικότερα, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία, η οποία αφορά τόσο την αύξηση του ορίου χρέους, όσο και την χρηματοδότηση της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, το Κογκρέσο αναμένεται να στηρίξει την πρόταση της Γερουσίας, η οποία σκιαγραφείται ως εξής:
-    Χρηματοδότηση της κυβέρνησης έως τις 15 Ιανουαρίου
-    Διατήρηση των δαπανών στα προϋπάρχοντα επίπεδα
-    Αύξηση του ορίου χρέους έως τις 7 Φεβρουαρίου
-    Έως τις 13 Δεκεμβρίου οι διαπραγματεύσεις για έναν μακροπρόθεσμο πλάνο
Αρχικά, το νομοσχέδιο αναμένεται να υπερψηφιστεί από την Γερουσία και μετέπειτα, η σκυτάλη θα περάσει στην Βουλή των Αντιπροσώπων.
Σύμφωνα με όσα διαρρέονται, η ψηφοφορία στην Γερουσία θα διεξαχθεί στις 03:00 ώρα Ελλάδας, ενώ αργότερα, θα ακολουθήσει η ψηφοφορία στην Βουλή των Αντιπροσώπων.
Πάντως, η πλειονότητα των βουλευτών και των γερουσιαστών εμφανίζεται αισιόδοξη, πως το νομοσχέδιο θα τύχει της έγκρισης των δύο κοινοβουλευτικών σωμάτων.
«Φθάσαμε σε συμφωνία τόσο για το χρέος όσο και για το λουκέτο» ανέφερε χαρακτηριστικά, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Γερουσία, H. Reid.
«Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει σύντομα» πρόσθεσε παράλληλα.
Υπενθυμίζεται, πως απόψε τα μεσάνυχτα(7:00 ώρα Ελλάδας) το χρέος των ΗΠΑ θα υπερβεί το ανώτατο θεσμοθετημένο όριο δανεισμού και ως εκ τούτου, το αμερικανικό δημόσιο θα οφείλει να αντεπεξέρχεται στις υποχρεώσεις του, βάσει των αποθεμάτων του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης