Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι μεγάλοι χαμένοι της Ευρώπης κερδίζουν έδαφος το 2011

Οι μεγάλοι χαμένοι της Ευρώπης κερδίζουν έδαφος το 2011
Οι μεγάλοι «χρεωμένοι» της Ευρώπης αποτελούν φέτος τους μεγάλους νικητές του χρηματιστηρίου. Οι επενδυτές φαίνεται να πείθονται από τις διαβεβαιώσεις των ηγετών της Ευρωζώνης, κάτι που αποτελεί σημάδι ότι το ευρώ θα επιζήσει.

Ειδικότερα, οι μετοχές σε  Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία, οι «χειρότεροι» των ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών αγορών το 2010, κερδίζουν φέτος σε ποσοστό 12%. Ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 και FTSE MIB της Ιταλίας έκαναν την καλύτερη έναρξη σήμερα από το 1998 ενώ στο Χ.Α. οι μετοχές καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη σε διάστημα 11 ετών, από το μεγάλο «κραχ της Σοφοκλέους» το 1999.
Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας του Bloomberg, ενώ τον περασμένο μήνα το 59% των ερωτηθέντων είπαν ότι, τουλάχιστον, ένα κράτος θα αφήσει το ευρώ μέσα σε διάστημα πέντε μηνών, η άνοδος των μετοχών αποδεικνύει ότι οι επενδυτές δείχνουν λιγότερο ανήσυχοι για την κρίση του χρέους.
«Οι ηγέτες της Ευρώπης συνεργάζονται για την επιβίωση του ευρώ», δήλωσε ο Μichael Barakos στο Λονδίνο, της JPMorgan Europe Strategic Value, της οποίας τα κέρδη έχουν υπερβεί τα προβλεπόμενα για το 2010. Η πτωτική τάση των τελευταίων ετών και ειδικότερα του 2010, που καταγράφηκε ως ένα από τα χειρότερα, έχει αντιστραφεί φέτος, καθώς η οικονομία βελτιώνεται και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αυξάνουν τα μέτρα για τη διάσωση της Ελλάδας και της Ιρλανδίας.
Ο Andrew Goodwin, διευθυντής του ευρωπαϊκού Ταμείου Εστίασης SVG, έδειξε την  στήριξή του στους δύο μεγάλους της Ευρωζώνης, λέγοντας πως, «Η Γερμανία και η Γαλλία θα κάνουν ότι καλύτερο μπορούν, για να κάνουν το ευρώ να πετύχει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης