Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεθαύριο η επαναγορά πορτογαλικών ομολόγων έως και 9,4 δισ - Ύφεση 0,3% το δ' 3μηνο

Μεθαύριο η επαναγορά πορτογαλικών ομολόγων έως και 9,4 δισ - Ύφεση 0,3% το δ' 3μηνο
(upd) Την ερχόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η αντίστροφη δημοπρασία πορτογαλικών ομολόγων κατά την οποία το πορτογαλικό δημόσιο θα βρεθεί αγοραστής κι όχι πωλητής ομολόγων.
Η δημοπρασία θα περιλαμβάνει ομόλογα ύψους 9,4 δισ. ευρώ που έχουν εκδοθεί σε δύο διαφορετικά χρονικά διαστήματα με αντίστοιχους μήνες ωρίμανσης τον προσεχή Απρίλιο και Μάιο.
Το συνολικό ποσό επαναγοράς από το πορτογαλικό δημόσιο δεν θα φθάσει κατ' ανάγκη το 100% των 9,4 δισ. ευρώ αλλά θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της αγοράς.
Η πορτογαλική κυβέρνηση προέβη την περασμένη Παρασκευή σ' αυτόν τον ελιγμό και θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι διαθέτει τα απαραίτητα κεφάλαια για την αναχρηματοδότηση του χρέους της, ανακουφίζοντας τη χώρα από το δυσμενές κλίμα που καλλιεργείται στις διεθνείς αγορές.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας, η πορτογαλική οικονομία κατά το τέταρτο και τελευταίο τρίμηνο του 2010 σημείωσε συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 0,3%. Πρόκειται για το πρώτο τρίμηνο ύφεσης για την οικονομία της χώρας της Ιβηρικής μετά από την ανάπτυξη με ρυθμό κατά 0,2% το τρίτο τρίμηνο. Σε ετήσια βάση πάντως, το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν αυξήθηκες κατά 1,2%, επιβραδυντικά και πάλι πάντως σε σχέση με το 1,3% του τρίτου τριμήνου και πάλι σε ετήσια βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης