Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταρρίπτεται το στερεότυπο των οκνηρών Νοτίων...

Καταρρίπτεται το στερεότυπο των οκνηρών Νοτίων...
Καταρρίπτεται επιτέλους το στερεότυπο που χαρακτήριζε τους Βόρειους ως σκληρά εργατικούς και τους Νότιους φανερά οκνηρούς. Σε αυτό συνέβαλλε ιδιαίτερα η κρίση χρέους, όπου φαινόταν μέχρι πρόσφατα πως έπληττε ειδικότερα την Νότια Ευρώπη.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όμως, πως τα στερεότυπα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, αποτελεί το ότι η Ιρλανδία που δεν ανήκει στον οκνηρό νότο, μπήκε πρόσφατα στο σχέδιο διάσωσης της ΕΕ.
Σε αυτό έρχεται να προστεθεί το ότι οι Έλληνες, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, εργάζονται κατά μέσο όρο 42 ώρες την εβδομάδα, ενώ τονίζεται ότι στην Ελλάδα, αλλά και τις Νότιες χώρες, δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να «ανθίσει» η μερική απασχόληση. Αποτέλεσμα είναι είτε οι Έλληνες να έχουν μια δουλειά πλήρους απασχόλησης, είτε να είναι άνεργοι! Αξίζει επίσης, να σημειωθεί ότι ένα υψηλό ποσοστό των Ελλήνων εργαζομένων, τείνει στη γεωργία, όπου οι ώρες απασχόλησης είναι συνήθως περισσότερες.
Αντίθετα, η εργασία μερικής απασχόλησης επικρατεί στη Βόρεια Ευρώπη, ιδιαίτερα στην Ολλανδία και τη Γερμανία. Οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι εργάζονται σε εβδομαδιαία βάση γύρω στις 39 ώρες, ενώ τις λιγότερες εργάσιμες ώρες φαίνεται πως έχουν οι Ολλανδοί (31 ώρες) και οι Γερμανοί, που εργάζονται μόλις 36 ώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης