Τελευταία Νέα
Διεθνή

M. Draghi: Σε εθνικό επίπεδο η απάντηση στην κρίση εμπιστοσύνης της ΕΕ

M. Draghi: Σε εθνικό επίπεδο η απάντηση στην κρίση εμπιστοσύνης της ΕΕ
«Σε εθνικό επίπεδο πρέπει να αναζητηθεί η απάντηση στην κρίση εμπιστοσύνης ορισμένων χωρών», ανέφερε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Μάλιστα, ο Ντράγκι, ο οποίος θεωρείται φαβορί για τη διαδοχή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν Κλοντ Τρισέ, παραπέμπει στην κρίση της Ιταλίας το 1992. «Τότε φαινόταν ότι μέσα σε λίγες ημέρες όλα θα καταρρεύσουν. Η κυβέρνηση του Τζουλιάνο Αμάτο, με την τεχνική υποστήριξη της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας (Banca d' Italia), υλοποίησε ένα τεράστιο πρόγραμμα εξυγίανσης με περικοπές στον προϋπολογισμό ύψους 45 δισ. ευρώ - τότε έφτανε στο 5,6% του ΑΕΠ», λέει ο Ιταλός τραπεζίτης.
Οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις σε χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους, όπως η Ελλάδα, ήταν επιβεβλημένες και χωρίς έξωθεν πίεση, υπογραμμίζει. «Οι κανόνες πρέπει να συντείνουν στην υποστήριξη της κυβέρνησης για να πράξει τα ούτως ή άλλως απαραίτητα».
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «τα βήματα εξυγίανσης που καλούνται να κάνουν χώρες όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία είναι ακριβώς οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες μία χώρα με ισχυρούς θεσμούς ούτως η άλλως θα έπρεπε να εφαρμόσει και χωρίς έξωθεν πίεση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης