Τελευταία Νέα
Διεθνή

JP Morgan: Κερδίζει 1 δισ. δολ. ετησίως από τη μείωση στις πλατφόρμες συναλλαγών

tags :
JP Morgan: Κερδίζει  1 δισ. δολ. ετησίως από τη μείωση στις πλατφόρμες συναλλαγών
Σε περικοπές στις πλατφόρμες που διαθέτει σε λειτουργία ανά τον κόσμο η JP Morgan προβαίνει ο διεθνής χρηματοπιστωτικός όμιλος.
Το συνολικό πλάνο για τη μείωση στις πλατφόρμες συναλλαγών περιλαμβάνει κονδύλιο 500 εκατομμυρίων δολαρίων για την εφαρμογή του προγράμματος που θα εξοικονομήσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε βάθος χρόνου για τον τραπεζικό κολοσσό. Για την εφαρμογή του προβλέπεται αναδιανομή προσωπικού με αλλαγές θέσεων που θα αγγίξει τουλάχιστον 3.000 άτομα.
Ο επικεφαλής επενδυτικής τραπεζικής της JP Morgan., Jes Staley δήλωσε ότι η συγχώνευσης στις ήδη υπάρχουσες πλατφόρμες της τράπεζας θα αποφέρει εξοικόνομηση 300 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίων.
Σε συνδυασμό με την αυξημένη αποτελεσματικότητα του μικρότερου φάσματος εργασίας και του χαμηλότερου κόστους μαζί με την άνοδο της παραγωγικότητας, τα εκτιμώμενα οφέλη της τράπεζας ανά έτος ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.
Τα συστήματα συναλλαγών έχουν ήδη μειωθεί από δέκα σε πέντε βάσει του προγράμματος που εκκίνησε το 2009 και στρατηγικός στόχος αποτελεί η περαιτέρω μείωσή τους σε δύο εντός του 2014.
Η JP Morgan ξοδεύει περίπου 8,5 δισ. δολάρια το χρόνο για θέματα τεχνολογικής υποστήριξης των δραστηριοτήτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης