Τελευταία Νέα
Διεθνή

Jens Weidmann: Ο νεότερος πρόεδρος της Bundesbank με ομόφωνη απόφαση

Jens Weidmann: Ο νεότερος πρόεδρος της Bundesbank με ομόφωνη απόφαση
(upd) Τον λένε Jens Wiedmann και θα αποτελέσει από την 1η Απριλίου τον νέο -και νεαρότερο- πρόεδρο της Bundesbank.
Ο 43χρονος οικονομολόγος έχει σπουδάσει σε Προβηγκία, Παρίσι και Βόννη αφότου εγκατέλειψε το Μπάκνανγκ, τη γενέτειρά του στη Βάδη – Βιτεμβέργη.
Αποτελεί προσωπική επιλογή της Άνγκελα Μέρκελ, η οποία άλλωστε του έδωσε και θέση στην Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας το 2006, έτος από το οποίο αποτελεί μέλος της Bundesbank.
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια αποτελεί τον επικεφαλής οικονομικό εκπρόσωπο της Καγκελαρίας στις συνόδους των G8 και G20. Έχει θητεύσει επίσης σε επιτροπές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το 1997 έως το 1999 και λογίζεται ως θιασώτης αυστηρής οικονομικής πολιτικής.
Ο Weidmann ήταν η πρώτη επιλογή της Καγκελαρίου Μέρκελ και κέρδισε στο... νήμα τον Juergen Stark, ο οποίος ήταν ο προκάτοχος του Axel Weber στον προεδρικό θώκο της Bundesbank.
Οι όποιες ενστάσεις αναφορικά με το νεαρό της ηλικίας του Weidmann φαίνεται να έχουν παρακαμφθεί και η Άνγκελα Μέρκελ με τη σύμφωνη γνώμη του Guido Westerwelle καθώς και του γερμανικού Κοινοβουλίου ανακοίνωσε και επίσημα την επιλογή του 43χρονου οικονομολόγου, ο οποίος θα αναλάβει τα ηνία της Bundesbank.

Κώστας Βορίλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης