Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο 3,987% η απόδοση των 12μηνων πορτογαλικών εντόκων – Επαναγορά τίτλων 215 εκατ. ευρώ

Στο 3,987% η απόδοση των 12μηνων πορτογαλικών εντόκων – Επαναγορά τίτλων 215 εκατ. ευρώ
(upd3) Μικρή αύξηση στο κόστος δανεισμού της Πορτογαλίας παρατηρήθηκε στη σημερινή δημοπρασία δωδεκάμηνων εντόκων γραμματίων ύψους 1 δισ. ευρώ.
Η απόδοση των τοκοχρεωλυσίων αυξήθηκε ελαφρά στο 3,987% από 3,71% της προηγούμενης δημοπρασίας και πάντως παρέμεινε κάτω από το κρίσιμο όριο του 4% για ομόλογα ετήσιας αποπληρωμής.
Ο δείκτης κάλυψης των ομολογιών διαμορφώθηκε στις 1,9 φορές, μικρότερος από τις 2,6 φορές της αμέσως προηγούμενης δημοπρασίας πορτογαλικών δωδεκάμηνων εντόκων γραμματίων.
Από αξιωματούχους του κρατικού οικονομικού επιτελείου που δραστηριοποιούνται στη διαχείριση του πορτογαλικού δημόσιου χρέους, τονίστηκε ότι η ζήτηση από πλευράς ξένων επενδυτών και η ανάλογη συμμετοχή τους στη σημερινή δημοπρασία ήταν "σημαντική".

Με επιτόκιο πάνω από 2% η επαναγορά πορτογαλικών ομολόγων τρίμηνης και τετράμηνης λήξης

Επιπλέον, η Πορτογαλία επαναγόρασε ομόλογα αξίας 215 εκατ. ευρώ, σε σύνολο τίτλων 9,4 δισ. ευρώ που λήγουν τον Απρίλιο και τον Ιούνιο. Η μέση απόδοση για τις ομολογίες που επαναγοράστηκαν στην αποκαλούμενη αντίστροφη δημοπρασία - κατά την οποία το δημόσιο εμφανίζεται ως αγοραστής κι όχι ως πωλητής τίτλων- ήταν 1,746% και 2,136% για τις λήξεις Απριλίου και Ιουνίου αντίστοιχα. Οι υψηλότερες αποδόσεις έφτασαν στο 2,077% και 2,173%, αντίστοιχα.

Ακριβότερα δανείστηκε στη δεκαετία και η Γερμανία

Στο μεταξύ, νωρίτερα πραγματοποιήθηκε δημοπρασία δεκαετών γερμανικών ομολόγων (Bunds). H απόδοσή τους έκλεισε ανοδικά στο 3,28% από 2,87% στην προηγούμενη δημοπρασία. Αντλήθηκαν συνολικά 3,373 δισ. ευρώ σε δεκαετή ομόλογα με κάλυψη 1,9 φορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης