Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed: Αναβαθμίζει τις προβλέψεις για την αμερικανική οικονομία το 2011

Fed: Αναβαθμίζει τις προβλέψεις για την αμερικανική οικονομία το 2011
Με πιο στέρεο βηματισμό κινήθηκε τον πρώτο μήνα του 2011 η αμερικανική οικονομία, σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της νομισματικής επιτροπής της Fed (FOMC), που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Αποτέλεσμα, μερικοί από τους αξιωματούχους της κεντρικής αμερικανικής τράπεζας να αναρωτιούνται κατά πόσον η Fed θα μπορούσε να περιορίσει τo πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ύψους 600 δις δολαρίων.
Μερικά μέλη της FOMC σχολίασαν ότι τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία, από τα οποία αναδεικνύεται ότι η ανάκαμψη κερδίζει έδαφος, θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην επανεξέταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων. Παράλληλα, αξιωματούχοι της Fed πρόσθεσαν ότι δεν πιστεύουν πως το outlook της αμερικανικής οικονομίας θα αλλάξει με οποιοδήποτε τρόπο, πριν το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων λήξει (στα τέλη Ιουνίου).
H Fed εκτιμά την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας το 2011 στο 3,4-3,9%, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη εκτίμηση τοποθετούσε την ανάπτυξη του αμερικανικού ΑΕΠ στο 3-3,6%.
Εν τω μεταξύ, η κεντρική αμερικανική τράπεζα εκτιμά την ανεργία στο 8,8-9%, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 8,9-9,1%, ενώ σχολιάζει ότι παράλληλα μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης αποπληθωριστικών πιέσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης